Foto: Depositphotos/cascoly
Foto: Depositphotos/cascoly

Čamcem do oaze: Pet "plutajućih" hotela na vodi

Podeli

Hoteli se stalno nadmeću ko će moći da pruži originalnije iskustvo i da privuče što više turista. Arhitektura i enterijer su bitne stavke u poslovanju svakog hotela, a kako navodi sajt Arkitektural dajdžest, novi futuristički pristup koji privlači pažnju željnih putnika su i plutajući hoteli.

Švedski tim koji stoji iza Trihaus hotela osmislio je još jedan zanimljiv koncept. Švedski spa pružiće iskustvo autentičnog nordijskog velnesa svima koji budu hteli da odu na zabačenu reku u švedskoj Laponiji. Leti će ovaj projekat da pluta slobodno, a zimi će da bude fiksiran u ledu zamrznute reke. Zgradu koja liči na ptičje gnezdo projektovali su arhitekte Bertil Hartstrom i Johan Kaupi. Sadrži saune, sobe za relaksaciju i šest romantičnih apartmana opremljenih minimalističkim švedskim nameštajem, iz kojih možete da gledate nordijska svetla.

Od svih palata koja postoje u Radžastanu u Indiji, Tadž Lejk palas je jedina u kojoj možete i da prenoćite. Ovo zdanje u belom mermeru je sagrađeno 1746. godine za jednog princa, a dva veka kasnije se transformisalo u hotel. Privatni čamac će vas preko jezera odvesti do oaze u kojoj se nalazi palata puna retkih slika, kristalnih lustera i skupocenih antikviteta. Ljubazni batler, vrsni šofer i jela pripremljena starim tehnikama učiniće da se osećate kao kraljevi.

King Pacifik lodž ušuškan je u arhipelagu Britanske Kolumbije. Ukoliko odsednete u jednoj od 34 sobe ovog motela koje gledaju na šumu, moći ćete da provodite dane u aktivnostima u prirodi, poput planinarenja, vožnje kajakom ali najviše pecanjem. Naime, okolina u kojoj se nalazi King Pacifik lodž je jedno od najboljih mesta za pecanje, jer se nalazi na putu kroz koji losos prolazi prilikom migracija, tako da postoji velika šansa da nešto i uhvatite.

Dubai je uveliko poznat po svojim oblakoderima, a od ove godine će moći i da se pohvali i hotelom Plutajuća Venecija. Inspirisano Bazilikom Svetog Marka i drugim zdanjima Venecije, sa sve kanalima i gondolama, ovo arhitektonsko čudo će funkcionisati kao manji grad u Dubaiju. Posetioci će moći da plivaju u 24 bazena sa staklenim dnom, uživaju na 12 plutajućih plaža, kao i u apartmanima i spa-centru, koji su ispod vodene površine.

Japan je poznat po riokanima, svojim tradicionalnim seoskim motelima. A sada je ova zemlja otvorila i Guntu, prvi plutajući riokan. Dobila je naziv prema vrsti lokalne plave krabe i ima 19 soba sa minimalističkim enterijerom u kom dominira orahovo drvo. Guntu svojim gostima nudi luksuzni suši, umirujuće spa-tretmane, večernje ceremonije sa čajem, ali i džakuzije na otvorenom.

strana 1 od 17829 idi na stranu