Foto: depositphotos/razihusin
Foto: depositphotos/razihusin

Najbizarniji zahtevi avionskih putnika

Podeli

Neki shvataju biznis-klasu kao mesto koje pruža udobnost, ali postoje i oni koji postavljaju zahteve koji se često graniče sa bizarnim. Britanski Telegraf (Telegraph) je istražio neke od najčudnijih zahteva s kojima se susrelo osoblje u biznis-klasi.

Pobuna zbog lešnika

Verovatno jedan od najslavnijih incidenata u vazdušnom saobraćaju desio se 2014. godine prilikom poletanja s njujorškog aerodroma, a razlog svemu bilo je serviranje lešnika. Čo Hjun Ah, ćerka vlasnika južnokorejske avio-kompanije u kojoj se incident odigrao, napravila je skandal zbog načina na koji su posluženi lešnici. Oni su putnicima servirani u drvenoj posudi, a Čo je smatrala da u prvoj klasi moraju biti posluženi isključivo na tanjiru.

Besna, napravila je incident, pozvala je stjuardesu i šefa kabinskog osoblja, naredila im da kleknu ispred nje, izvine se, a potom je zahtevala njihovo iskrcavanje. Zbog svega toga avion je kasnio 20 minuta s poletanjem, a nezadovoljna putnica je na kraju završila tri meseca u zatvoru zbog ugrožavanja sigurnosti u avionskom saobraćaju.

Želim svoju pidžamu

Dva putnika prve klase koja su letela iz Melburna žestoko su se pobunila kad im je osoblje reklo da ne mogu da dobiju veće pidžame jer ih trenutno nemaju. Zbog toga su odlučili da ipak ne lete i zahtevali su da se iskrcaju iz aviona.

Njihova "molba je udovoljeno, a pilot je ostalim putnicima u avionu objasnio razlog zbog kojeg će kasniti rekavši da "neki putnici ne žele da se ukrcaju u avion ako nema dovoljno velikih pidžama".

Foto: depositphotos/peshkov
Foto: depositphotos/peshkov

Možete li smanjiti buku motora?

Neki roditelji nemaju srama kad je reč o njihovoj deci, pa je tako jedan putnik zatražio da se usred leta na trenutak ugasi motor. Priču je podelio jedan od putnika na Reditu:

"Nisam deo osoblja, već sam leteo prvom klasom iz Dubaija za Njujork. U jednom trenutku sedim i ne verujem šta čujem, čovek u mojoj blizini mrtav hladan pita stjuardesu može li pilot da ugasi levi motor kako bi njegov sin mogao u miru da spava."

Nadoknada za nered

Jedna žena koja je letela za Las Vegas polila se vodom, a nakon toga je zatražila da joj se kao kompenzacija za "pretrpljeni strah" donese pet votki i deset pokrivača. Iako se sama polila, žena je insistirala na tome da je ona žrtva, a osoblje je potvrdilo da je bila u vidno alkoholisanom stanju. Kasnije je izmislila kako ju je napalo osoblje, piše Pun kufer.

Mrzim svoje mesto

Ivana Tramp, nekadašnja supruga današnjeg predsednika SAD, izbačena je 2009. godine s leta. U početku je bila nezadovoljna sedištem koje je dobila, a nakon što je videla da u njenoj blizini ima i dece, počela je da vrišti kako želi da ide kući. Navodno je čak počela i da psuje jedno od dece koja su išla prolazom među sedištima, pa joj je uskoro želja za izlaskom iz aviona ispunjena.

Zašto moja prijateljica ne može sa mnom

Pevačica Kortni Lav uhapšena je 2003. godine na londonskom aerodromu zbog agresivnog ponašanja. Kortni Lav je vikala i vređala osoblje koje nije dopuštalo da njena prijateljica sedi do nje u prvoj klasi, a osoblje to nije moglo da dopusti jer nije imala kartu za prvu klasu. Pevačica je prestala sa histerijom tek kad je uhapšena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20191 idi na stranu