Foto: depositphotos/ Photocreo
Foto: depositphotos/ Photocreo

Magija u Berlinu: Atrakcija koju ne treba propustiti

Podeli

U centru Berlina, nedaleko od važnih znamenitosti, na Aleksanderplacu, nalazi se muzej za one otvorenog uma koje zanimaju i manje objašnjive stvari.

Posetioci Muzeja magije u Berlinu mogu da se upoznaju s mističnim delovanjima kroz vekove. Kroz eksponate je predstavljena važnost magije u različitim kulturama i religijama.

U muzeju se nalaze razni "magični" predmeti poput maski napravljenih za rituale u Africi i sprava za mučenje "nečistih bića" u Evropi u srednjem veku, a predstavljeno je i istraživanje alhemičara Nikole Flamela, kao i artefakti o suđenjima vešticama koja su se odvijala u Holandiji.

"Magicum" je jedan od retkih interaktivnih muzeja ove tematike, u kome posetioci učestvuju u rešavanju zagonetki i otkrivanju čarolija. Na ulasku u muzej, posetioci dobijaju i kartu s rešenjima zadataka i igara koje će imati priliku da vide, piše Atlas obscura.

Postavka je na nemačkom i engleskom jeziku, a vikendima se prave i mađioničarske tačke, što ovaj muzej čini idealnim za opuštanje nakon iscrpljujućeg obilaska grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20191 idi na stranu