Foto: depositphotos/ PHOTOLOHI
Foto: depositphotos/ PHOTOLOHI

Jezero ljubavi: Dva srca usred pustinje VIDEO

Podeli

Jezero ljubavi je još jedna atrakcija koja je napravljena kako bi ljudi imali razlog da posete Dubai. Napravljeno je tako da formira dva srca koja se preklapaju, a smešteno je usred pustinje.

Dubai stalno iznenađuje ostatak sveta dizajnom i arhitekturom, a sve čega nema, a smatraju da bi trebalo da postoji, ovde se naprosto napravi. Tako su stvorene Čudesna bašta, ostrva u obliku palme, koja su najveća veštačka ostrva na svetu, i ski-centar u tržnom centru.

Kako se nalazi u pustinji, odlučeno je da bi grad trebalo da obogate vodom a da nije more, i tako je nastalo ovo jezero, koje je sve popularnije, jer se princu veoma dopalo.

Jezero koje je u obliku dva srca je navodno toliko veliko da može da se vidi i iz svemira. Smešteno je usred pustinje kod jezera Al Kadra čiju pažnju je "preotelo".

Jezero zaista deluje neobično okruženo peskom sa svih strana. Osim što voda formira srca, i drveće koje je zasađeno uokolo ima smislen oblik. Ono se nalazi u takvom položaju da kada se gleda s visine ispisuje reč "love" (ljubav).

Kako jezero ne bi bilo zanimljivo samo na snimcima i fotografijama koje su napravljene s velike visine, prostor oko jezera je uređen za šetnje i odmaranje.

strana 1 od 18012 idi na stranu