Foto:depositphotos/ kingqjl
Foto:depositphotos/ kingqjl

Ovaj kineski grad je "ceo svet" na jednom mestu FOTO

Podeli

Šendžen je skoro apsolutno okrenut novitetima i modernom razvoju. To je grad koji ima mnogo kulturnih znamenitosti, ali su one često nešto novijeg datuma. Zato se smatra kreativnom prestonicom Kine.

Taj grad privlači mnoge dizajnere, inovatore i umetnike. Kreativni kulturni park je mesto za sve one koji vole moderni dizajn, savremenu umetnost i koji "raširenih ruku" prihvataju sve kreativne i inovativne ideje.

Za one koji se oduševljavaju modernom arhitekturom tu je distrikt Futijan, poslovni centar garda. To mesto je srce ekonomije ovog grada, nešto poput njujorškog Vol strita.

U tom delu grada zgrade se nadmeću koja će biti viša, sjajnija i u kojoj će se naći više poslovnih kancelarija.

"Prozor ka svetu" je mesto gde se nalazi "ceo svet". U pitanju su minijature, replike najznačajnijih znamenitosti šitom sveta poput Ajfelovog tornja i Krivog tornja u Pizi, Nijagarinih vodopada...

Oko 130 kopija svetskih atrakcija se nalazi širom parka. Dogovor za nalaženje sa prijateljima posebno je zanimljiv u ovom parku.

Grad je poznat po repliklama, zapravo, u pitanju je grad koji pravi najviše replika slika. Dafen je slikarsko selo u kojem se ostvaruje unikatno iskustvo. Ovde se nalazi preko 1.200 galerija koje sadrže remek-dela od Mona Lize, preko Poljupca, do Vorholove Konzerve.

Ova umetnička kolonija nije samo "carstvo za plagijatore". Mnogi umetnici ovde predstavljaju svoja originalna dela, a i posetioci mogu da se oprobaju sa slikarskim kistom.

Meridijan centar je vidikovac sa koga se pruža veličanstven pogled preko celog grada. Tamo postoje teleskopi pomoću kojih se bolje mogu videti krovovi Šendžena.

Iako moderan grad, ne znači da nema značajnu istoriju. Muzej Šendžena pruža mogućnost da se sagleda celokupna istorija grada i okoline od najstarijih vremena do danas. I ovde se mogu naći mnoge replike znamenitosti Kine, što posetiocima pruža bolji uvid u kinesku kulturu.

Šendžen ima i mnogo prirode u kojoj je moguće odmoriti oči od sivila ili bleštavosti grada. Planina Nanšan idealno je rešenje za one kojima je potreban beg na selo. Prelepi predeli, gore, šume, livade... sve to stanovnici ovog grada veoma poštuju i rado posećuju.

Oni koji smatraju da je to predaleko ili jednostavno nemaju vremena, odmor od grada mogu potražiti u morskim dubinama. Obala Šendžena je dugačka 19 kilometara, a osim plaže tu se nalaze stene, pećine, ostrva i slikovite litice. Ovde možete pronaći restorane morske hrane i kafiće u kojima se možete opustiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20191 idi na stranu