Foto: B92.net/KJ
Foto: B92.net/KJ

Letovanje u Grčkoj skuplje za 30 odsto: "Smeštaj za porodicu već od 40 evra dnevno"

Podeli

Na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, načelnik uprave za turizam Grčke Miltijadis Nikolau podelio je za B92.net optimistična očekivanja za predstojeću letnju sezonu, uprkos izazovima koje donosi globalna inflacija.

Ove godine Grčka očekuje rekordan broj od 35 miliona turista iz čitavog sveta, a među njima će Srbi, kako je istakao Miltijadis, biti najbrojniji.

"Veoma smo srećni i ponosni na činjenicu da srpski turisti već tradicionalno biraju Grčku kao svoju omiljenu destinaciju za letovanje. Ove godine očekujemo još veći broj gostiju iz Srbije, uprkos globalnim ekonomskim izazovima i inflaciji koja je neizbežno dovela do povećanja cena aranžmana", izjavio je za B92.net načelnik uprave za turizam Grčke Miltijadis Nikolau.

Kao što je poznato, svetska ekonomska klima nije bila blagonaklona prema turističkom sektoru. Inflacija je ostavila traga na sve, uključujući i troškove letovanja.

Cene turističkih aranžmana za Grčku su, prema rečima načelnika uprave za turizam Grčke, ove godine više za 20–30% u odnosu na prethodne. Ipak, interesovanje ne jenjava, što govori o neosporivom kvalitetu i lepoti koju ova zemlja nudi, najveće interesovanje srpskih turista prema rečima grčkih prestavnika vlada za Halkidikijem.

"Za one koji planiraju putovanje na Halkidiki, važno je napomenuti da će, prema procenama, za četvoročlanu porodicu dnevni troškovi boravka iznositi oko 40 do 50 evra", izjavio je načelnik uprave za turizam Grčke Miltijadis Nikolau za B92.net.

Foto: B92.net/KJ
Foto: B92.net/KJ

Načelnik uprave za turizam Grčke je takođe naglasio važnost rane rezervacije: "S obzirom na povećano interesovanje, savetujemo svima da svoje aranžmane rezervišu što pre kako bi osigurali smeštaj po najboljim cenama i izbegli bilo kakva neprijatna iznenađenja", izjavio je on za B92.net.

Treba napomenuti da će ove godine, zbog povećanog straha od odrona, plaža Navagio na Zakintosu, poznata po svojoj čuvenoj olupini broda i prelepoj tirkiznoj vodi, biti zatvorena za posetioce. Ova odluka je donesena kao mera predostrožnosti da bi se osigurala bezbednost turista, što znači da će mnogi biti uskraćeni za priliku da uživaju u jednom od najprepoznatljivijih prizora Grčke. Ipak, Miltijadis Nikolau napominje da će turisti koji posete Zakintos moći da uživaju u mnogim drugim poznatim i prelepim plažama.

Uzbuđenje na štandu predstavnika Grčke na Beogradskom sajmu turizma bilo je očigledno, a brojni posetioci su iskazivali zainteresovanost, postavljajući pitanja i tražeći više informacija o smeštaju, plažama i drugim atrakcijama koje ova zemlja nudi.

Iako su cene aranžmana više zbog globalne inflacije, očekivanja su visoka i sve ukazuje na još jednu uspešnu turističku sezonu u Grčkoj, posebno među srpskim turistima koji tu vide svoju omiljenu letnju destinaciju. Iako ova vest može razočarati mnoge ljubitelje grčkih plaža, Grčka i dalje nudi obilje drugih spektakularnih lokacija koje čekaju da budu istražene, obećavajući nezaboravne trenutke i avanture svim posetiocima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 363 idi na stranu