Foto: Shutterstock / transurfer
Foto: Shutterstock / transurfer

Veliki grčki projekat uticaće i na srpske turiste: Naoružajte se strpljenjem VIDEO

Podeli

Vest da su u Solunu u toku veliki radovi na projektu "Flyover", koji se obavljaju na obilaznici oko Soluna (Periferiakos) i koji će trajati pune četiri godine, navele su brojne turiste, a pogotovo srpske, da se zapitaju da li će i kako sve ovo uticati na put i stizanje do željenog odredišta u Grčkoj.

S obzirom na to da je u jeku sezone, i bez radova, obilaznica puna automobila, pitanje je kako će izvlačenje iz ovog dela izgledati sada, kada je sav saobraćaj preusmeren u centar grada.

"Najveći auto-put u Grčkoj počeo je sa gradnjom u novembru prošle godine. Da, doneće neke neprijatnosti, ali o tome smo razgovarali sa gradskim čelnicima i, u saradnji sa Saobraćajnom upravom, Solun će konačno dobiti nešto što mu nedostaje", naglasio je premijer Kirijakos Micotakis i zamolio je za razumevanje.

Kako se navodi, ulica Egnatija je raščišćena i u njoj nema više radova tako da će sve trake biti slobodne. Takođe, u ulicama Tsimiski i Nikis aveniji (koja se proteže uz more pored trga Aristotelous i Bele kule) policija stalno dežura i zabranjuje zaustavljanje automobila kako bi se saobraćaj brže odvijao.

Ono što je za sve turiste, pa i za građane Grčke bitno jeste da prolazak preko obilaznice treba izbegavati u periodu špica, a to je ujutru između 7 i 10.30 časova i po podne od 15 do 19 časova.

Podsetimo, projekat Flajover će obezbediti bolju povezanost istočnog dela Soluna sa južnim delom, ali i sa aerodromom, auto-putem Egnatija i Halkidikijem. Pored toga, radiće se na rekonstrukciji, proširenjima već postojećeg puta, kao i na izgradnji novih 13 kilometara puta, devet petlji, 10 nadvožnjaka i tri nova tunela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 363 idi na stranu