Foto: Shutterstock/Unai Huizi Photography
Foto: Shutterstock/Unai Huizi Photography

Najlepše plaže u Grčkoj: Vodič za omiljenu destinaciju Srba VIDEO/FOTO

Podeli

Dobrodošli u vodič kroz očaravajuću Grčku, zemlju bogate istorije, kulture i prepoznatljivog mediteranskog šarma.

Grčka oduševljava svoje posetioce ne samo znamenitostima, već i spektakularnim obalama sa nekim od najlepših plaža na svetu koje ćemo vam predstaviti kroz ovaj tekst.

Najlepše plaže u Grčkoj za decu

Shutterstock/Patryk Kosmider
Shutterstock/Patryk Kosmider

Grčka je raj za porodična letovanja, a njene plaže su pravi magnet za decu i roditelje. Na ostrvu Krf, plaža Agios Nikolaos sa toplim plićacima i mirnim morem pruža siguran prostor za igru i uživanje.

Kritsko ostrvo krije prelepu Elafonisi plažu sa svetloružičastim peskom i plitkim vodom, savršenu za mališane. Na Halkidikiju, plaža Sani donosi organizovane dečije sadržaje i tiho, kristalno čisto more. Blizu Neos Marmarasa nalazi se plaža Porto Carras sa blagim ulaskom u vodu i sigurnim plivanjem.

Na Skijatosu, Agia Paraskevi je okružena borovom šumom i nudi tirkizno more, idealno za istraživanje morskih dubina i pravljenje kula od peska. Deca će uživati u svim čarima Grčke na ovim predivnim plažama.

Najpoznatije peščane plaže u Grčkoj

Grčka je dom nekih od najpoznatijih peščanih plaža u svetu. Na ostrvu Mikonos, plaža Psaru privlači bogate i poznate svojim belim peskom i luksuznim plažnim barovima.

Navagio plaža na Zakintosu je često istaknuta na razglednicama, sa strmim stenama koje okružuju prelepi peščani zaliv.

Na ostrvu Krit, plaža Elafonisi sa ružičastim peskom i tirkiznom vodom je raj za ljubitelje prirode. Plaža Sarakiniko na ostrvu Milos je jedinstvena sa svojim belim stenama koje izgledaju kao da su sa druge planete. Ove izuzetne plaže čine Grčku neprocenjivom destinacijom za ljubitelje sunca i mora.

Plaže sa belim peskom u Grčkoj

Grčka obiluje plažama sa belim peskom koje očaravaju posetioce svojom lepotom. Na ostrvu Milos, plaža Sarakiniko je spektakularna sa svojim belim stenama koje izgledaju kao da su sa druge planete.

Na istom ostrvu, plaža Firiplaka donosi kombinaciju belog peska i tirkiznog mora. Zakintos je dom prelepe Navajo plaže, poznate po belom pesku i impresivnim stenama. Na Krfu, plaža Sidari sa belim peščanim dinama stvara bajkovitu atmosferu.

Krit krije plažu Elafonisi sa svetloružičastim peskom, koja je pravi prirodni dragulj. Ove plaže predstavljaju Grčku u najlepšem svetlu, privlačeći ljubitelje sunca iz celog sveta.

Najlepše plaže u Grčkoj na Sitoniji

Foto: Shutterstock/marihar
Foto: Shutterstock/marihar

Sitonija, poluostrvo na Halkidikiju nudi prelepe plaže koje ostavljaju bez daha. Plaža Vourvourou sa tirkiznom vodom i brojnim malim ostrvcima pruža rajski doživljaj.
Kalamitsi je omiljena među surferima zbog povoljnih vetrova, a Azapiko oduševljava mirnom atmosferom i netaknutom prirodom. Sarti je popularna plaža sa dugim peščanim obalama, pogodna za porodični odmor.

Orange Beach, poznata po narandžastom pesku, pruža jedinstvenu avanturu.

Plaža Trani Ammouda sa mekanim peskom i plićacima savršena je za decu. Ove čarobne plaže na Sitoniji čine je idiličnom destinacijom za opuštanje i uživanje u kristalno čistom moru.

Najbliže plaže u Grčkoj

Grčka je blagoslovena prelepim obalama i bezbrojnim plažama koje se protežu duž Jonskog i Egejskog mora.

Ako tražite najbliže plaže u Grčkoj, sve zavisi od mesta gde se nalazite. Ako ste u Severnoj Makedoniji, Solunu ili blizini granice sa Grčkom, najbliže plaže biće u okolini Soluna, poput plaže Perea ili Nea Iraklia.

Ako se nalazite u bugarskom delu Balkanskog poluostrva, mesta kao što su Asprovalta, Stavros ili Nea Vrasna će vam pružiti brz pristup blizinom granice. Iz Albanije, prema jugu Grčke, preporučuju se plaže u regiji Epir, kao što su Igoumenitsa i Sivota.

Ukoliko ste u Turskoj, najbliže plaže možete pronaći u regiji Trakija, blizu granice sa Turskom, kao što su Aleksandrupoli i Svilengrad.

Imajte na umu da ove plaže mogu biti pristupačne za brz vikend izlet, ali ukoliko tražite najlepše i najpoznatije plaže u Grčkoj, možda će biti potrebno nešto više vremena za putovanje do ostrva kao što su Krit, Rodos, Mikonos ili Zakintos.

Najlepše plaže u Grčkoj - Halkidiki

Na Halkidikiju se krije mnogo prelepih plaža, ali jedna koja izaziva oduševljenje svojom lepotom je plaža Kavourotripes. Ova čarobna plaža se nalazi na Sitoniji i poznata je po svojim malim zalivčićima sa kristalno čistom, tirkiznom vodom i belim peščanim obalama.

Okružena je bujnom mediteranskom vegetacijom i visokim stenama koje pružaju osećaj privatnosti i mira. Pristup do plaže može biti malo izazovan jer je potrebno proći kroz šumu i stene, ali svaki korak je vredan kada stignete do ove netaknute oaze. Kavourotripes je idealna destinacija za one koji traže skriveni raj, daleko od gužve, gde će uživati u nestvarnom pogledu na more i nezaboravnom doživljaju grčke obale.

Najlepše peščane plaže u Grčkoj

Grčka je dom mnogih prelepih peščanih plaža koje očaravaju posetioce svojom lepotom. Među njima se ističe plaža Voidokilija na Peloponezu, čija polukružna obala okružuje tirkizno more, stvarajući idiličnu sliku.

Na istočnoj obali Tasosa, plaža Golden Beach (Chrissi Ammoudia) privlači svojim zlatnim peskom i mirnim vodama, savršenim za opuštanje i uživanje.

Na ostrvu Lefkada, Porto Katsiki impresionira svojim belim stenama koje se spuštaju ka tirkiznom moru, stvarajući jedinstven ambijent. Na obali Epira, plaža Valtos, sa svojim širokim peščanim obalom, pruža izuzetan pogled na Krf.

Ostrvo Paros krije plažu Kolymbithres, koja se ističe svojim jedinstvenim stenama oblikovanim vetrom i peskom različitih boja. Ove plaže su samo neki od dragulja Grčke, koja obiluje prelepim obalama koje mame posetioce iz celog sveta.

Plaže za decu u Grčkoj

Foto: Shutterstock/Ververidis Vasilis
Foto: Shutterstock/Ververidis Vasilis

Plaže koje su idealne za boravak dece trebalo bi da se odlikuju nežnim, plitkim i mirnim vodama, koje su pogodne za bezbrižno plivanje. Osim toga, pesak bi trebalo da bude sitan i mekan, kako bi deca mogla slobodno da se igraju i prave kule od peska.

Bezbednost je ključna, pa bi trebalo da postoje spasioci na plaži i jasno obeleženi bezbedni delovi za plivanje. Takođe, plaže bi trebalo da budu dobro očišćene i opremljene sadržajima kao što su tuševi, toaleti i suncobrani za zaštitu od sunca.

Boravak na plaži ima mnoge zdravstvene benefite za decu. Morska voda bogata je mineralima i solima koji mogu poboljšati kožu i disajne puteve. Sunčanje na umeren način omogućava deci da dobiju neophodnu dozu vitamina D, što je ključno za rast i razvoj kostiju.

Agios i Kalamitsi

Na plažama Agios Nikolaos i Kalamitsi, deca će imati priliku da se okruže prelepom prirodom, što će podstaći njihovu kreativnost i maštu.

Pesak na ovim plažama idealan je za pravljenje kreativnih građevina od peska, dok će blage talase i plitke vode omogućiti deci da se sigurno igraju u vodi. Organizovane aktivnosti i sportski sadržaji na ovim plažama pružiće deci nezaboravne trenutke i nove veštine. Roditelji takođe mogu uživati u miru i opuštenosti, znajući da su deca sigurna i srećna na ovim plažama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 363 idi na stranu