Foto: Shutterstock /  Sven Hansche
Foto: Shutterstock / Sven Hansche

10 najlepših neobičnih plaža u Grčkoj

Podeli

Mnogima je asocijacija na letovanje iz snova Grčka, zemlja poznata po svojim plažama koje su neretko na listama najlepših plaža na svetu.

Ovo je spisak 10 lepih i neobičnih plaža u Grčkoj koje su po nečemu specifične i različite od drugih, prema portalu Grčkainfo.

1. Plaža Sarakiniko, Milos: Ova plaža na ostrvu Milos u Grčkoj je nezaboravna destinacija za posetioce. Nalazi se na severu ostrva i ističe se svojom belom bojom kamenja i čistim morem. Plaža je poznata po svom neobičnom izgledu i belim vulkanskim stenama, što je čini jednom od najlepših i najneobičnijih plaža na ostrvu. Ukoliko ste ljubitelj prirode, ne propustite priliku da posetite ovu neverovatnu plažu.

2. Navagio Beach, Zakintos: Smestena u uvali, Navagio plaža je osim po olupini broda koja na njoj već godinama leži nasukana, poznata po bistrom tirkizno-plavom moru i belim stenama koje čine ovu plažu nezaboravnom.

3. Balos Beach, Krit: Balos plaža i laguna je najpoznatija plaža ostrva, poznata po svom kristalnom plavom moru, divljim prirodnim lepotama i predivnom egzotičnom pejzažu. Iako je more ovde prilično plitko, ume da bude poprlično hladno, a česta pojava na ovoj plaži je i vetar koji duva. Ipak obavezno je posetite, jer kažu "Ko nije video lagunu Balos, nije ni bio na Kritu".

4. Simos Beach, Elafonisos: Ova predivna peščana plaža je poznata po lepom moru, borovima i jedinstvenom pejzažu. Nema jakih i čestih talasa, voda je plitka, sa postepenom dubinom, pa se boravak na ovoj plaži preporučuje i porodicama sa manjom decom.

5. Elafonisi Beach, Krit: prelepa plaža sa roze peskom u obliku srca, tirkiznim morem i stenovitim pećinama, koja predstavlja pravi raj na zemlji. Područje čitave plaže je prilagođeno za sve uzraste – za parove kao i za porodice.

6. Vai Beach, Krit: jedna od najlepših plaža Krita sa palmama i lepim morem, predstavlja pravi raj za one koji žele da se opuste. Vai plaža je egzotična plaža sa savršenim belim peskom, tirkiznom bojom mora, koja u kombinaciji sa palmama podseća na neki karipski ili afrički pejzaž. U špicu sezone plaža Vai je izuzetno popularna i posećena.

7. Paleokastritsa Beach, Krf: Jedna je od najpoznatijih i najlepših plaža na ostrvu. Smestena u zalivu sa tirkiznim morem i stenovitom obalom, pruža nezaboravne pejzaže. Na plaži možete uživati u sunčanju, plivanju i aktivnostima na vodi, kao što su jedrenje i ronjenje. Plaža takođe ima barove i restorane, što čini ovaj deo ostrva idealnim za porodično letovanje i opušteni odmor.

8. Tsigrado, Milos: Pristup Tsigrado plaži na ostrvu Milos je pravi izazov za avanturiste. Do prilaza ovoj plaži mnogi dođu, ali kada vide šta ih čeka mnogi i odustanu. Na vrhu litice i na visini od oko 50-ak metara silazak počinje kroz klanac koji je veoma uzak i klizav od peska i šljunka.

9. Apella plaža, Karpatos: Ovo je jedna od najlepših plaža na ostrvu. Nalazi se na severozapadnom delu Karpatosa i ima široku peščanu obalu i tirkizno more. Apella plaža je poznata po svojoj kristalno čistoj vodi i pejzažu, uključujući i stene i borovu šumu koje je okružuju. Uz blizinu brojnih smeštajnih opcija i restorana, Apella plaža je savršena destinacija za one koji traže opuštajuće i nezaboravno letovanje na Karpatosu.

10. Egremni plaža, Lefkada: Egremni je jedna od najlepših plaža na grčkim ostrvima. Ovaj spektakularni peščano-šljunčani deo obale se nalazi na zapadnoj strani ostrva i smatra se jednom od najromantičnijih i najlepših plaža u Grčkoj. Plaža ima prelepo i kristalno čisto more neverovatne tirkizno plave boje. Neobična je po velikom broju stepenica koji vode do nje. Nekada ih je bilo oko 300, a sada kada su postavljene nove stepenice do plaže treba prvo preći oko 1.5 kilometar peške od parkinga do stepenica, a zatim se spustiti, a po povratku i popeti na 410 stepenika!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 363 idi na stranu