Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Stigao prvi račun iz taverne: Evo koliko para treba da izdvojite za ručak u Grčkoj

Podeli

Letnja sezona se polako bliži, a mnogi turistički aranžmani su već popunjeni. Među omiljenim srpskim destinacijama je Grčka, a mnoge informacije o cenama vezanim za ovu zemlju možemo pronaći na društvenim mrežama.

Na Fejsbuku, na stranici "Live from Greece" objavljen je račun iz jedne taverne.

Ukupan iznos je 48 evra, a na meniju su se našle lignje, dagnje, hobotnica, salata od rukole, hleb, uzo (2x200ml) i dve vode.

Rukola salata – 5 evra
Lignje – 8 evra
Dagnje kuvane – 8 evra
Oktopod – 10 evra
Voda x 2 – 1 evro
Hleb – 1 evro

Uzo 200 ml – 8 evra

"Sveže cene, da znamo šta nas čeka", napisala je jedna od administratorki grupe. Pored toga, otkrivene su i cene namirnica iz supermarketa.

Nije precizirano o kojoj je lokaciji reč, međutim, oglasila se jedna članica grupe, pa je otkrila kakva je trenutno situacija na Kritu.

"Mi smo trenutno na Kritu, večera za 3 osobe nas košta između 50–56 evra zavisi od restorana. Ovo je cena otprilike za jedno predjelo (da nešto promuljamo dok stigne glavno jelo, jer ako uzmemo više, onda nismo više gladni), tri glavna jela, jedno vino i četiri bezalkoholna pića. Porcije su bile uvek toliko velike da ih retko kad do kraja pojedemo. Za desert nije bilo mesta, mada stigne uvek od restorana nešto (voće ili neki kolači). To probrljavimo", istakla je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 363 idi na stranu