Foto: Shutterstock/Chawranphoto
Foto: Shutterstock/Chawranphoto

Idealna mesta za porodična letovanja: Najlepše plaže na Kasandri od kojih zastaje dah VIDEO

Podeli

Dom sunčanih plaža, zelenih pejzaža i umirujućih izvora, raj za opuštanje i podmlađivanje.. sve to nudi Grčka.

Suncem obasjane obale Kasandre, najzapadnijeg kraka trozubaca Halkidikija, mame privlačnom mešavinom plaža sa Plavom zastavom, živahnih primorskih sela i umirujućih prirodnih izvora.

Izađite izvan netaknutih obala poluostrva okruženog borovima i otkrijte neverovatne azurne vode, slikovite peščane plaže i čarobne šljunkovite uvale. Plaže Kasandre su pravi raj za plivače i ljubitelje sunčanja. Dok istražujete ova očaravajuća priobalna utočišta, od mirne Plave lagune u Glarokavosu do okrepljujućih izvora Lutre, dopustite da vas zadivljujuća lepota Kasandre zanese.

Glarokavos, Kasandra

Nazvana "Plava laguna“, ova plaža se nalazi odmah iza Pefkohorija na istočnoj strani prvog kraka.

Sitan beli pesak, sitni šljunak i plitka tirkizna voda čine ga savršenim za decu, jer podseća na prirodni bazen. Ima bar na plaži i mnogo mesta za izvanredne fotografije.

Kriopigi, Kasandra

Ovde borovi bukvalno dopiru do talasa, pri čemu stvaraju bajkovit pejzaž. Smešten u blizini Kaliteje na prvom kraku poluostrva, voda se ovde ne produbljuje naglo, što ga čini idealnim mestom za porodice sa decom. Voda je kristalno čista i netaknuta.

Posidi, Kasandra

Kada kažemo Posidi, zapravo mislimo na ceo deo koji okružuje vrh zapadnog dela poluostrva. Postoji istočna i zapadna strana, što ga čini idealnim kada se vetar promeni, jer možete jednostavno da pređete sa jedne na drugu stranu i nastavite sa sunčanjem i plivanjem.

Velika dužina plaže osigurava da se nećete osećati skučeno, a moći ćete da uživate u pesku i tirkiznoj vodi.

Paliouri, Kasandra

Smešten usred brda sa mirisom borovine, Paliouri otkriva očaravajuću plažu Chrouso, idiličnu fuziju zlatnog peska, kristalne vode i bujnog zelenila. Ovo primorsko utočište nudi razne sportove na vodi i odbojku na pesku za avanturiste, dok oni koji traže osamu mogu otkriti intimne, skrivene uvale u blizini.

Poznato i kao Kanavica ili Ksenija plaža, ovo porodično utočište ušuškano je u mirnom zalivu, sa spokojnim peščanim prostranstvom uokvirenim borovima. Barovi na plaži su prošarani ostatkom obale, nudeći ležaljke i suncobrane, a proslave vikendom uključuju živu muziku gostujućih di-džejeva i nastupe uživo.

Lutra, Kasandra

Lutra, živopisno primorsko mesto koje se nalazi na jugozapadnoj obali Kasandre, nalazi se u blizini istorijskog sela Agia Paraskevi. Poznato po svojim restorativnim izvorima, oblast se može pohvaliti blagotvornom klimom i terapijskim vodama, pružajući olakšanje onima sa kožnim i mišićno-skeletnim oboljenjima.

Plaže Lutre, mešavina peska i šljunka, pružaju spokojnu, dobro organizovanu oazu za porodice. Prošarani tradicionalnim grčkim tavernama, posetioci mogu da uživaju u lokalnim delikatesima dok se dive planinskom pejzažu koji oduzima dah. U blizini, staza vijuga ka primorskoj pećini, otkrivajući tople, lekovite vode i najlepše mesto za ronjenje na Kasandri.

Ostrvo Amulijani, Kasandra

Ostrvo Amulijani, koje se nalazi u blizini Tripitija između Uranopolisa i Nea Rode, nudi idealno mesto za kupanje nedaleko od Halkidikija. Malo ostrvo je poznato po svojim prelepim plažama i kristalno čistom moru, pružajući posetiocima spokojno i opuštajuće okruženje.

Među najpopularnijim mestima za kupanje su Alikes, Megali Ammos, Agios Georgios i Karagatsia. Tamo ćete takođe pronaći restorane, taverne i smeštaj, uključujući kamp.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 363 idi na stranu