Foto: Shutterstock/Georgios Tsichlis
Foto: Shutterstock/Georgios Tsichlis

Pet grčkih ostrva idealnih za letovanje u septembru FOTO

Podeli

To što se avgust završava ne znači da je gotova i prilika da otputujete u Grčku.

U nastavku vam otkrivamo pet grčkih ostrva koji su idealni za odmor u septembru.

Hidra

Otprilike jedan i po sat udaljen od Atine, Hidra je i dalje stalna atrakcija za lokalne i međunarodne putnike, uključujući mnoge poznate ličnosti, od 1960-ih pa naovamo. Mnogo je vremena prošlo od zlatnog doba Hidre, kada su ličnosti poput Aristotela Onazisa i Džeki Kenedi, Stavrosa Nijaročosa i Tine Onazis Nijarhos, kao i boemski umetnici poput Leonarda Koena, provodili leta u malim tradicionalnim kućama na ostrvu. Uprkos zubu vremena, ovo malo otmeno ostrvo usred Egejskog mora nastavlja da šarmira svojom finoćom, arhitekturom i spokojem, piše Travel.gr.

Do Hidre se lako stiže iz atinske luke Pirej, a kada jednom dođete na ovo ostrvo, osim predivnih plaža, ne propustite da posetite crkvu Svetog Nektarija Ejinskog, vilu Lazara Kunturiotisa i crkvu Ipananti.

Takođe, nemojte da preskočite apoteku Rafalija, jednu od najstarijih u Grčkoj, kao i okrug Kiafa, gde je vreme skoro pa stalo.

Ljubitelji muzike će se sigurno iskoristiti priliku da posetite kuću čuvenog Leonarda Koena, koju je muzičar kupio 1960. godine za samo 1.500 dolara.

Grčki dragulj među ostrvima – oduševio je i Leonarda Koena

Speces

Još jedno ostrvo u Egejskom moru kome se posebno dive i lokalni i međunarodni putnici, a koje je popularno tokom cele godine.

Legendarni restorani na najprivilegovanijim lokacijama, poznate ličnosti, prelepa arhitektura i idilične uličice koje nude potpuni mir daleko od saobraćaja i buke Atine čine savršeno okruženje za poslednji beg pre nego što dođe jesen.

Kea

Kea se nalazi na svega 45 minuta vožnje brodom od Atine i uprkos tome što ga poslednjih godina otkrivaju turisti iz čitavog sveta, uspeva da sačuva autentični grčki šarm.

Na ovo kikladsko ostrvo najbliže grčkom kopnu dolaze turisti koji žele mir, a s ozbirom da nam je svima najbitnije da plaže koje posetimo budu lepe, čiste i peščane, na ovom ostrvu ćete pronaći spas na nekoj od sledećih plaža: Kampi, Pisses, Frea i Kunduros.

Siros

Na samo dva i po sata od Atine (za one koji idu brzim trajektom), nalazi se Siros, koji ima ima potpuno drugačiji izgled od ostalih egejskih ostrva. Umesto klasičnih plavo-belih kuća, glavni grad Ermupoli ima zadivljujući neoklasični stil. Zgrade više liče na italijansku Veneciju nego na Mikonos.

Ni Krit, ni Rodos: Jedno grčko ostrvo je veličanstveni plavi raj FOTO

Skopelos

Skopelos je najbujnije ostrvo u Grčkoj, jer je preko 67 odsto njegove kopnene mase prekriveno netaknutom borovom šumom, koja se prostire i stvara prelep kontrast sa okolnim kristalno čistim vodama Sporada.

Ako volite more, idite na prelepe plaže ostrva, uključujući Stafilos, Velanio, Panormos, Miliju, Linarakiju, Kastani i Hovolo. Ako želite da istražite divlju prirodu ostrva, idite stazama u Delfi i Palouki, dve impozantne Skopelosove planine.

Zovu ga "Mama mia" ostrvo: Najlepše plaže Skopelosa FOTO

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 363 idi na stranu