Foto: Printscreen TV Prva
Foto: Printscreen TV Prva

Opao entuzijazam kod Grka: Tek poneki vlasnik se priprema za sezonu VIDEO

Podeli

Olimpska regija od Paralije do Leptokarije ima negde oko 150.000 stanovnika. Pre epidemije na tom područku je boravilo godišnje oko 1,7 miliona gostiju. Prošle godine bilo ih je za 80 odsto manje. Ni Bogovi sa Olmpa nisu mogli da pomognu da broj turista prošle godine bude veći.

Pročitajte još:


Grci testiraju svakoga: "Pustili su nas, a onda je počela komplikacija" VIDEO

Reporter TV Prve uživo iz Grčke: "Paralija izgleda sablasno" VIDEO

Vlasnici apartmana i hotela prethodnih godina su još u februraru počinjali sa krečenjem, uređenjam i pripremom soba za goste. Sad tek u drugoj polovini aprila po koji vlasnik aprtmana i lokala nešto renovira.

"Ne samo što se ekonomije tiče, nego ćemo i psihički da se podignemo čim budemo videli naše drugare, naše prijatelje, i da se malo družimo, naravno ove godine nećemo moći da se poljubimo, zakon tako kaže i po pravilu ne bi trebalo", kaže za TV Prva Dimitros Kardasis iz Leptokarije.

U poslednjih 20 godina u Olimpskoj regiji posao je pronašlo i nekoliko hiljada građana Srbije. Samo u Paraliji je do pre dve godine živelo oko 60 srpskih porodica.

"20 godina sam tu sa suprugom, ostalo nas je tu oko 5,6 srpskih porodica u Paraliji", kaže jedan od Srba.

Procenjuje se da je Grčka od početka epidemije samo u turizmu izgubila oko 20 milijardi evra i više od 50.000 radnih mesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 363 idi na stranu