Foto: depositphoto/Maugli
Foto: depositphoto/Maugli

Ambasador Grčke: Što se tiče onih koji su rezervisali smeštaj za jun, niko neće izgubiti novac

Podeli

Što se tiče onih koji su rezervisali smeštaj za jun, uveravam vas da niko neće izgubiti svoj novac. Uspostavili smo sistem vaučera koji im omogućava da sigurno dođu u Grčku ne rizikujući svoj novac.

Grčka se priprema da ugosti strane turiste od jula pa nadalje, a njihov ambasador u Beogradu Jorgos Dijakofotakis se nada da je najgore iza nas. Pošto zdravstvena situacija ide onako kako je planirano, Grčka se priprema da ugosti strane turiste od jula pa nadalje. A oni koji su uplatili Grčku za početak sezone, neće ostati praznih šaka.

"Što se tiče onih koji su rezervisali smeštaj za jun, uveravam vas da niko neće izgubiti svoj novac. Uspostavili smo sistem vaučera koji im omogućava da sigurno dođu u Grčku ne rizikujući svoj novac. Podsetio bih da kada je agencija "Tomas Kuk" prošle godine bankrotirala, da su njihovi klijenti u Grčkoj tretirani s najvećim poštovanjem", rekao je ambasador u intervjuu za "Novosti".

Kako je objasnio, ovo leto će biti drugačije, sa socijalnim distanciranjem i određenim protokolima i pravilima putovanja. Ovi novi protokoli, će najverovatnije biti usvojeni na evropskom nivou i regulisaće turizam. Grčka vlada sa svojim partnerima radi na tome kako da se nose sa pandemijom, a da to bude mudro po turizam.

"Na stolu je mnogo opcija. Rat protiv pandemije još nije gotov. Ostajemo budni i oprezni i nastavićemo da sledimo savete našeg odličnog tima epidemiologa. Siguran sam da ćemo uspeti da uspostavimo ravnotežu između čuvanja ljudi i otvaranja granica naše zemlje. Moguće je da će biti nekih medicinskih zahteva za strance, ali ne nužno i to što nazivate "zdravstvenim pasošima". Grčka vlada će blagovremeno dostaviti neophodne informacije", obećao je Dijakofotakis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 363 idi na stranu