Foto: Depositphotos/Maugli
Foto: Depositphotos/Maugli

Zemlja mitova, legendi i prelepih plaža: Odaberite pravo mesto za vaš odmor u Grčkoj FOTO

Podeli

Koja druga zemlja na svetu može da se pohvali sa toliko prelepih plaža i ostrva i da privuče veliki broj turista koji žele da se zabave i odmore kao nikada do sada?

Grčka je zemlja koja ima ogromno prirodno bogatstvo. Pored prelepe obale, sitnog peska i plavog mora, ova zemlja može da se pohvali i prelepim ostrvima i mestima za odmor. Samo poželite da negde pobegnete i znajte da ako odaberete Grčku, niste pogrešili.

Krit nudi ogroman broj domaćih proizvoda i može da se pohvali jednim od najzdravijih načina ishrane na svetu. Sveža riba, pregršt povrća i odlično maslinovo ulje iz domaće proizvodnje idu savršeno uz domaće vino.

Na Rodosu osetićete mešavinu drevnih civilizacija, a na Halkidikiju će vas bez daha ostaviti šume koje se naslanjaju na prelepe plaže plavog mora.

U ponudi vam je putovanje avionom i to do čak devet najpoznatijih grčkih letovališta. Lokalno stanovništvo i zaposleni u odmaralištima daće sve od sebe da se osetite posebno i da vas ugoste najbolje što mogu.

Ali, kako da pored tako bogate ponude odaberete pravo mesto za vas? Informišite se i pogledajte slike na internetu kojih ima na hiljade. Još uvek možete da rezervišete smeštaj i prevoz, iako je sezona već odavno počela.

Ukoliko želite da se odmorite u divljoj prirodi izaberite Krf, jedno od najzelenijih i najšumovitijih ostrva Grčke. Ostrvo je prekriveno maslinovim drvećem prožetim šarenim cvećem. Na plažama očekujte bogatu ponudu raznih sportskih sadržaja, a uveče ćete moći da isprobavate razne ukuse u lokalnim restoranima.

Zakintos je poznat po dugim plažama i prelepom pogledom i odličan je za porodični odmor kao i za parove. Nemojte da se iznenadite ako na obali naiđete na gnezdo morskih kornjača. Ne propustite da odete na vožnju brodom i upoznate se sa prozirno čistom vodom i lepotom Plavih pećina.

Bilo da želite da posetite drevne tvrđave i zamkove ili lokalna sela i odmorite od gradske vreve, uputite se na Kos. Grad Kos je savršena mešavina uticaja ostrvske kulture, sa minaretima, rimskim ruševinama i zamkom izgrađenim za vreme vladavine vitezova Svetog Džona. Unutrašnjost je ukrašena cvećem i divljim biljkama, a sela se nalaze iznad grada i imaju savršeni pogled na plaže.

Kefalonija će nas uvek podsećati na roman i film "Mandolina kapetana Korelija" i romantičan miks strmih litica, divljih plaža, vinograda i sela pa nam je sasvim jasno zašto se svi zaljube u ovo mesto, piše Daily Star. Istražite planine, jezera i pećine, a dan upotpunite večerom u nekoj od taverna.

Rodos je fascinantan po svojoj mešavini istorije i prirode. Grad je drevni čvor ulica koje su bile poznate po transportu koji je tu obavljan još u vreme Vizantijskog carstva. Selo Lindos je poznato po svom Akropolju, a pored brojnih cvetnih dolina imate na raspolaganju i brojna odmarališta idealna za odmor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 363 idi na stranu