Foto: Shutterstock/godongphoto
Foto: Shutterstock/godongphoto

Novi bizarni turistički trend u Velikoj Britaniji zaprepastio sve

Podeli

U Velikoj Britaniji su stare i napuštene crkve dobile novu potpuno neočekivanu namenu, postale su turističke atrakcije.

Nova turistička atrakcija u Velikoj Britaniji je pomalo čudna i prilično nekonvencijalna. Champing podrazumeva kampovanje u crkvama koje se ne koriste, u njima turisti mogu da prenoće i istovremeno da pomognu da se one očuvaju i spasu jer sav prihod ide za njihovu obnovu.

Samo ime champing je izvedeno od Church – crkva i Camping – kampovanje. Kampovanje u crkvi podrazumeva rezervaciju noćenja u građevini staroj nekoliko stotina godina od kojih neke datiraju još iz 12. veka. U nekim crkvama postoje normalni kreveti, u drugim možete postaviti šator i vreće za spavanje.

Ideja o champing-u se javila u Škotskoj, oni su prvi organizovali noćenje za kajakaše u crkvi All Saints u selu Aldvinkl, koja je izgrađena oko 1400. godine i ima 12 spavaćih soba. Osnovni cilj je pružanje tople dobrodošlice ljudima koji možda inače i ne idu u crkvu, dok se istovremeno podržavaju i ruralne zajednice. Obroke nije moguće organizovati u crkvi, iz razumljivih razloga, tu na scenu stupaju lokalni barovi i restorani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu