Foto: Shutterstock/Adelaides
Foto: Shutterstock/Adelaides

Najpopularnije terme u Sloveniji: Interesovanje nadmašilo i Bled

Podeli

Iako se Bled smatra jednom od najpopularnijih destinacija u Sloveniji, terme su na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu turizma privlukle najviše pažnje među posetiocima koji su zainteresovani za Sloveniju.

Iz Slovenačke turističke zajednice potvrdili su za B92.net da je među posetiocima Međunarodnog sajma turizma najveće interesovanje primećeno za banje u Sloveniji.

Cene u banjama se kreću od 15 do 35 evra po danu za bazene i velnes programe.

Terme Čatež su najveće i najpopularnije prirodno lečilište u Sloveniji, a nalaze se na svega 430 kilometara od Beograda, zbog čega su čest izbor za vikend-putovanja, ali i izlete.

U slovenačkim termalnim banjama može se naći lekovito blato i treset, morska voda i aerosoli, kao i poznati izvori mineralne vode.

Istorija banja u Sloveniji seže još od Rimljana, a ova prirodna lečilišta klasifikovana su u 9 područja. Pored Čateža, popularne su i Terme Ptuj, Terme Portorož i brojne druge.

Terme Čatež

Terme Čatež su najpopularnija banja u Sloveniji, a nalaze se na obali reke Save.

Termalna voda na izvorištu ima temperaturu do 63 stepena, a njeni izvori otkriveni su na ušću Save u Krku pre više od 220 godina. Već tada su meštani shvatili da voda sa čateških izvora blagotvorno deluje na telo i duh.

Terme Radenci

Lečilište Radenci ima moderan program lečenja i prevencije zasnovan na tradiciji lečenja kardiovaskularnih bolesti dugoj 140 godina.

Blagodeti mineralne vode bogate ugljen-dioksiodom mogu se probati jedino u ovoj termi.

Terme Ptuj

Ptuj je jedan od najstarijih gradova u Sloveniji. U njemu se mogu pronaći terme koje nude programe za oporavak u kombinaciji sa mazanjem u starorimskom stilu.

Terme Portorož

Terme Portorož nalaze se na morskoj obali. Između solana i pejzažnih parkova smešten je slovenački centar talasoterapije. Na klimu sa visokim sadržajem aerosola utiču i najsevernije solane Jadranskog mora sa dugom tradicijom proizvodnje soli.

Terme Laško

Terme Laško odlikuje jedinstvena termalna voda koja detoksikuje, okrepljuje i revitalizira. Tradicije varenja piva i pčelarstva doprinose stvaranju jedinstvenog velnes iskustva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu