Foto: Matej Kastelic/Shutterstock
Foto: Matej Kastelic/Shutterstock

Najpopularnije destinacije sveta, Hrvatska na vrhu liste

Podeli

Na osnovu istraživanja kompanije Bauns (Bounce), napravljena je lista najpoželjnijih destinacija sveta, bar kada su Britanci u pitanju. Ova lista nedvosmisleno pokazuje kakvi nas trendovi putovanja očekuju u 2024. godini.

Nova studija kompanije Bauns, koja na više od 8.000 lokacija u preko 1.000 gradova širom sveta ima mesta za skladištenje prtljaga, pokazala je koja su odredišta sada najpopularnija. Hrvatska je u samom vrhu, i to na petom mestu.

Bauns je analizirao sve što je bilo u Gugl pretraživaču u poslednja tri meseca kako bi pronašao najpoželjnije destinacije u ovoj godini. Kako bi istraživanje bilo potpunije, oni su te destinacije uporedili sa najposećenijim mestima u prethodnim godinama kako bi predvideli najpopularnije zemlje koje Britanci nameravaju da posete u 2024. godini.

Na prvom mestu se nalazi Turska, na drugom mestu je Island, a na trećem Grčka. Hrvatska se nalazi na odličnom petom mestu, sa više od 54.000 pretraživanja na Guglu.

Od gradova, najpopularniji je Amsterdam, a od destinacija u usponu najaktuelnija je Albanija. Interesantno je da se među destinacijama u usponu našla i Severna Makedonija, koja se nalazi na drugom mestu. Više o tome pronađite na zvaničnoj internet stranici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu