Ilustracija, Foto: Shutterstock/Michael Barajas
Ilustracija, Foto: Shutterstock/Michael Barajas

Prodaju se izgubljeni koferi za 234 dinara? FOTO

Podeli

Na Fejsbuku se pojavila stranica koja nosi naziv "Izgubljeni prtljag prodajemo za 234 dinara".

Sve objave na ovoj stranici su postavljene u toku jednog dana, a na fotografijama se nalaze koferi na kojima stoji žuta nalepnica sa natpisom "Schiphol izgubljeni prtljag 234 dinara". Inače, Shiphol je amsterdamski aerodrom, a u objavi se dodaje da se "zbog istovarivanja aerodromskog skladišta prodaje prtljag izgubljen pre šest meseci'".

"Nema aukcije! Izgubljeni prtljag prodajemo za 234 dinara", navodi se u objavama.

Ipak, sudeći po komentarima ispod njih, reč o još jednoj internet prevari u nizu.

Naime, među utiscima "srećnih kupaca" kofera nalaze se nepravilno napisani komentari, poput jednog u muškom rodu pod imenom Marina i ostalih sumnjivih detalja (poput ponavljanja istih komentara), zbog čega je izvesno da se radi o prevari. Navodni kupci su navodno u koferima pronalazili vredne stvari poput laptopova, ajpeda i slično.

"Verovatno sam imao najviše sreće, u koferu sam imao Dyson stajler, Macbook Pro, parfem i sat. Još uvek sam u šoku. Veoma sam zadovoljan i preporučujem svima da naruče", glasio je jedan komentar, dok je drugi korisnik Fejsbuka sarkastično to propratio rečima:

"Marina je imao najviše sreće i veoma je zadovoljan".

"Hvala vam puno na ovoj prilici. Sanjao sam o fotoaparatu dugi niz godina, a evo otvaram kofer, u njemu fotoaparat i torbe. Hvala vam puno", bio je još jedan od komentara.

Pročitajte još:

Stjuardesa otkrila zašto je najbolje rezervisati let u pet sati ujutru

Ovo su najjeftiniji gradovi Evrope za rad na daljinu: Na listi i jedan iz Srbije

Ovo su najsnežniji gradovi Evrope

Ovo nažalost nije jedina takva stranica, već se na Fejsbuku može naći i još jedna slična koja navodno prodaje izgubljeni prtljag sa aerodroma u Sarajevu.

Ovim putem upozoravamo sve da se lepo upute pre nego što odluče da nešto poput ovakvih stvari naručuju sa interneta, kako ne bi naseli na prevaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu