Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Onemogućena poseta Ajfelovoj kuli

Podeli

Zbog protesta radnika koji upravljaju Ajfelovom kulom danas nije moguće posetiti popularni spomenik u glavnom gradu Francuske, inače jedno od najposećenijih mesta na svetu.

Izuzetno popularan toranj, visok 300 metara, u centru Pariza, zabeležio je porast broja posetilaca uoči Letnjih olimpijskih igara u francuskoj prestonici.

Međutim, danas je na njegovoj internet stranici objavljeno saopštenje da turisti koji su planirali da Ajfelov toranj danas posete moraju odložiti svoje planove. Ajfelova kula je obično otvorena 365 dana u godini, ali se povremeno održavaju štrajkovi, koji to onemogućavaju.

U decembru je spomenik bio zatvoren za posetioce jednog celog dana tokom božićnih i novogodišnjih praznika, jer su radnici protestovali tokom pregovora o poslovnim ugovorima.

U ime francuskog sindikata CGT, koji zastupa veliki broj radnika zaposlenih na Ajfelovom tornju, Stefane Dieu rekao je da današnji štrajk ima cilj da povećanje plata bude srazmerno prihodima od prodaje karata, ali i da se traži bolje održavanje spomenika, koji je u vlasništvu pariske opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu