Foto: Shutterstock/06photo
Foto: Shutterstock/06photo

Haos na aerodromu, a dva čoveka su kriva

Podeli

Otkriven je pravi razlog haosa koji je nastao na aerodromima širom zemlje sa masovnim otkazivanjem letova.

Dva kontrolora letenja u ponedeljak se nisu javila na dužnost na aerodromu u Sidneju, što je dovelo do haosa, prenosi News.com.au.

Zbog toga je Er servis zatražio odlaganje letova. To je dovelo do toga da su "Kvantasovi" letovi kasnili otprilike 72 minuta, dok su "Virdžinovi" letovi kasnili oko 95 minuta.

Vladina agencija odgovorna za osoblje Er servisiz Australija danas je bila na meti liberalne senatorke Bridžet Makenzi, koja se nije suzdržala. Senatorka je rekla da je "neverovatno da se dvoje ljudi ne pojavi na poslu i da je cela zemlja zatvorena".

"Želim vaš odgovor na ovo", poručila je izvršnom direktoru službe Er servisiz Džejsonu Harfildu.

Harfild je rekao da su dva kontrolora javila da su bolesna, što je dovelo do usporavanjem letova.

Priznao je da su se kašnjenja letova koja se mogu pripisati Er servisizu pogoršala od pandemije kovida, kada je oko 140 iskusnih kontrolora letova dobilo mogućnost prevremenog penzionisanja.

Gospodin Harfild takođe se suočio s pitanjima o anketi na radnom mestu koju je sprovela Elizabet Broderik, koja je pokazala maltretiranje i uznemiravanje pre nego što je senatorka Makenzi pozvala gospodina Harfilda da oceni sopstveni učinak s obzirom na njegovu "platu od milion dolara".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu