Foto: GMars/Shutterstock
Foto: GMars/Shutterstock

Božićni sajam u komšiluku među najboljim na svetu VIDEO

Podeli

Kao i svake godine, od decembra do januara glavni grad Hrvatske biće mesto okupljanja i radosti.

Ulice, trgovi, šetališta i parkovi biće ispunjeni mirisima kuvanog vina, čokolade i kolača od cimeta, kao i lokalnih delikatesa na brojnim uličnim tezgama. Čak je i čuveni magazin ovaj božićni vašar izdvojio kao jedan od najboljih na svetu

Ugledni britanski magazin Fajnenšel tajms (Financial Times) je uvrstio Advent Zagreb 2023. među najbolje božićne vašare na svetu. Zagrebački božićni vašar je, osim po najboljoj i najukusnijoj hrani, poznat i po klizalištima pod nebom, u kojima uživaju posetioci svih generacija.

Zagreb svoje božićne aktivnosti ne ograničava samo na jedno mesto, praznično raspoloženje obuzme ceo grad, i svaki kutak je posvećen radosti i uzbuđenju, navodi Fajnenšel tajms. Muzički programi će biti ogranizovani i u koncertnim dvoranama, crkvama i muzejima, kao i na brojnim gradskim trgovima.

Pored zagrebačkog, magazin je izdvojio i božićni vašar u estonskom Talinu, engleskom Batu, kao i u francuskom Monbeljardu. Pored njih, na listi su i božićni vašari u San Francisku i Čikagu, Kopenhagenu, Beču i Sigapuru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5344 idi na stranu