Ilustracija, Shutterstock/ DarioZg
Ilustracija, Shutterstock/ DarioZg

Ovo je razlog da posetite Zagreb ove zime FOTO

Podeli

Uoči Nove godine otvaraju se brojni božićni marketi širom velikih gradova. U glavnom gradu susedne nam Hrvatske, Zagrebu, ponuda je takođe lepa i zaista velika.

Manifestacija Advent u Zagrebu počinje 2. decembra i traje do 7. januara 2024. godine, s tim što će ove godine početi nekoliko dana ranije.

Lokacije za pravu božićnu atmosferu

Na istočnom delu Trga bana Jelačića organizovan je "Baš naš advent". Tu je i Advent na Zrinjevcu, kao i EU advent na Evropskom trgu.

Tu je i takozvano Fuliranje na Štrosmajerovom trgu, kao i omiljeni Ledeni park na Tomislavcu.

Foto: Shutterstock/Ivan Smuk
Foto: Shutterstock/Ivan Smuk

Kulturno-muzički advent

Zagrebačka božićna pesma ove će se godine čuti u koncertnim dvoranama i crkvama, u muzejima i foajeima širom Zagreba.

Takođe, božićno raspoloženje prožimaju i predstave i izložbe. Etnografski muzej, Muzej prekinutih veza, Muzej čokolade i Muzej grada Zagreba osmislili su poseban program.

Kako su saopštili tamošnji mediji, posetioci će imati priliku da vide najstariji zoološki vrt na ovim prostorima u božićnom izdanju, kao i veliku maketu pruge, čuveni Bačko mini-ekspres.

Advent posvećen deci i kućnim ljubimcima

Za najmlađe su kreirani posebni programi kao i zanimacije za kućne ljubimce - Vuf mjau advent. Vlasnici kućnih ljubimaca i njihovi krzneni članovi porodice, kao i svi oni koji uživaju u veselom lavežu i ljubavi koju samo ovi prijatelji mogu da pruže, ove godine će imati priliku da dožive drugačiji advent.

Pročitajte i:

Novogodišnja putovanja: Najskuplji aranžmani se najbrže prodaju VIDEO

Božićni sajmovi od kojih će vam pamet stati: Evo koja tri grada morate posetiti FOTO/VIDEO

Idealan izbor za putovanje: Ovo prelepo selo u Francuskoj postaje magično tokom praznika VIDEO

Zagreb u novom ruhu

Ulice grada će biti u novom ruhu, a tu su i zanimljive umetničke instalacije. Glavni gradski trg ponosi se i najvećom jelkom u gradu ovog adventa.
Predimenzionirane skulpture inače malih božićnih ukrasa ove godine čine šetnju stazama Svačićevog trga i parka natprirodnim – inspirisan aurorom borealis i polarnim prostranstvima. Veliki Božić na Svačićevom trgu počeće 9. decembra, a bal na Mažurancu sprema se od 15. decembra.

Magični Mesečev vrt našao je svoje novo mesto u parku Ribnjak. Ujedno, Ribnjak će postati i poprište novog događaja Ledene bajke, koja počinje 16. decembra.

Voljeni Orašar će ponovo krasiti grad, a u Oktogonu će biti postavljen veliki bor inspirisan kaleidoskopom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu