Foto: Shutterstock/f11photo
Foto: Shutterstock/f11photo

Japan se bori sa prekomernim turizmom: Preduzeli hitne mere

Podeli

Sa povratkom turista nakon pandemije kovida, Japan i Indonezija, kao i ostrvo Bali, suočavaju se sa prevelikom brojem posetilaca. Na prekomerni turizam ove dve države reaguju na slične načine

Japan je počeo da pokreće inicijative za borbu protiv prekomernog turizma u ključnim gradovima. Kjoto je, na primer, najavio niz mera u pripremi za jesenju sezonu, koja je tipično na vrhuncu sezone tokom jesenjeg opadanja lišća.

Očekuje se da će drevna prestonica Japana imati potpuni oporavak posetilaca ove jeseni. Borba sa prekomernim turizmom nije bila novost pre pandemije, situacija se pogoršala otkako je Japan ponovo otvorio svoju granicu. Novonajavljene mere uključuju povećanje broja autobusa, ukidanje jednodnevne autobuske karte i uvođenje privremenog skladišta za prtljag na železničkoj stanici.

U septembru je gradonačelnik Kjota objavio plan rebalansa budžeta za fiskalnu godinu, uključujući 140 miliona jena izdvojenih za prekomerni turizam.

Kao odgovor na prekomerni turizam, vlada sada ohrabruje putnike da posećuju udaljenije destinacije i nada se da će izgraditi održiviji razvoj turizma na duži rok.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu