Foto: Shutterstock/Travellaggio
Foto: Shutterstock/Travellaggio

Turisti ga ignorišu: Za ovo mesto verovatno niste čuli, a Slovenci ga smatraju blagom VIDEO

Podeli

Iako mnogi nisu čuli za Škofja Loku, koja je udaljena svega 35 minuta vožnje od Bleda, Slovenci ovo mesto smatraju svojim nacionalnim blagom.

Naime, u pitanju je najstariji i najbolje očuvan srednjovekovni grad u Sloveniji, sa centralnim zamkom i velikim nizom starih gradskih zidina.

Blogerka Katarine Lazić na svom TikTok profilu podelila je snimak sa ovog mesta koji pokazuje sve njegove lepote.

"Da li je ovo najlepši grad u Sloveniji?“, pita se Katarina u snimku, ističući da su velike šanse da nikada niste čuli za njega.

"Škofja Loka za Slovence uopšte nije skrivena, oni su izuzetno ponosni na ovaj grad i ističu ga kao nacionalni dragulj. Međutim, turisti ga često ignorišu", kaže ona.

@kata_klizma Najlepši grad u Sloveniji je… 🫣 Po mišljenju mnogih prvenstveno Slovenaca, a zatim i turista, zagonetni grad je Škofja Loka - gradić koji je kao ispao iz slikovnice, a nalazi se otprilike na pola puta između Ljubljane i Bleda, na nekoliko minuta vožnje od Kranja. 🌸 Kako vam se čini ovaj gradić i da li ste ga već posetili ili biste, posle ovog video predstavljanja, voleli? Pišite mi u komentarima ✍🏻 #skofjaloka #slovenija #sloveniatiktok #sloveniafyp #zanimljivo #putujemo ♬ original sound - Katarina🌹

Blogerka je, potom, u snimku objasnila da je Šofja Loka podeljena na dva dela, a da veliku pažnju privlači zamak s početka 13. veka.

Stari gradski centar se sastoji od gornjeg trga, koji se zove Mesni trg, i donjeg, Spodnjeg trga, a u odnosu na oba, ovim mestom dominira zamak koji vredi posetiti i sa kojeg se pruža prekrasan pogled na stari grad, Alpe i okolne šume i polja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu