Foto: Have a nice day Photo/Shutterstock
Foto: Have a nice day Photo/Shutterstock

Ona tvrdi: Izbor odeće i obuće u slučaju avionske nesreće može vam spasiti život

Podeli

Avionske nesreće izuzetno su retke, stoga se letenje smatra jednim od najsigurnijih oblika putovanja, ali nije loše znati šta bi vam moglo pomoći u preživljavanju.

Koliko god to čudno zvučalo, stručnjak za avionske nesreće i autorka knjige pod naslovom " The World's Most Mysterious Air Disasters" Kristin Negroni daje nekoliko saveta koji vam mogu pomoći u slučaju avionske nesreće

Negroni je podelila kakvu bi odeću putnici trebalo da nose kako bi povežali šanse za preživljavanje u avionu.

Tako je najbitniji izbor obuće koje nosite. Ona predlaže da uvek birate patike te da nikako ne nosite visoke potpetice i obuću koja vam je neudobna. To je zato što ćete u slučaju nesreće lakše preći preko oštećenih olupina.

Prema studiji koju je sprovela avionska kompanija Boeing većina avionskih nesreća događa se tokom poletanja i sletanja, stoga se u tim fazama ne preporučuje skidanje obuće. Negroni navodi da bi svaka kompanija trebala da uvede pravilo o skidanju obuće, tačnije, trebalo bi da uvede zabranu skidanja obuće tokom leta.

Ona navodi da bi osobe koje putuju avionom trebalo da biraju užu odeću kao što su farmerke. Iako nije navela konkretan razlog, uža odeća ima manje šanse da se zakači za olupine i oštećenja.

Putnici takođe mogu povećati svoje šanse za preživljavanje vađenjem oštrih predmeta iz džepova. To je zato što ključevi i drugi slični predmeti potencijalno mogu probiti tobogan na naduvavanje koji bi putnici koristili za izlazak iz aviona u slučaju pada.

Takođe je važno odabrati odevne predmete od nezapaljivih materijala, stoga su pamuk i vuna puno bolji izbor od sintetičkih materijala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu