Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Britanci proglasili dva hrvatska ostrva među najlepšim u Evropi VIDEO

Podeli

Dva hrvatska ostrva Rab i Lopud našla su svoje mesto na Telegrafovoj listi manje poznatih ostrva u Evropi na kojima možete provesti rajski odmor.

Ugledni Telegraf objavio je listu manje poznatih evropskih ostrva koja se izdvajaju kao rajska odredišta za letovanje, a na njima su se našla i dva hrvatska dragulja: Lopud i Rab.

Lopud je opisan kao ostrvo na kome možete neometano uživati u saobraćaju i uživati u njegovoj lepoti šetajući bosi uz prelepu obalu, piše tportal.

“Za samo sat vremena putovanja brodom od urbanog Dubrovnika stižete na očaravajuću malenu luku otočića Lopuda koji osvaja kućicama boje meda okupanim suncem. Čim brod napusti luku, ostajete u miru mesta na kojem autima nije dozvoljen pristup”, opisuje cenjeni portal i dodaje:

“Šetnja preko šumovitog zaleđa dovodi vas do plaže Šunj, polumeseca peska i vode zelenkastog odsjaja, jedne od najlepših u celoj Hrvatskoj. Kraj nje su terase obložene bambusom te pregršt nepretencioznih bistroa duž obale, koji poslužuju najsvežijeg jastoga za delić cene drugih mediteranskih rivijera.”

Tvrde da Rab ima najbolje plaže na istočnoj obali Jadrana, te ističu da je misteriozno da najposećenije ostrvo na Mediteranu još nije postalo popularno.

"Rab je lepota, njegov stari grad je skup kuća i zvonika koji se nalaze na poluostrvu. Terakota krovovi su ugodan kontrast morskom zelenom Jadranu, dok je ostatak ostrva obiluje zimzelenim drvećem i hrastovima crnike. Ali najveća atrakcija od svega su rapske plaže koje oduzimaju dah – veliki, dugi polumeseci bledozlatnog peska koji nestaju u smaragdnoj vodi“, piše The Telegraph i dodaje:

"Prošetajte ili biciklirajte do plaže Rajska ili Sahara i uvek imate mogućnost da istražite ostrvo i pronađete neku od mnogih skrivenih plaža. Jedna od njih je Kandarola u kojoj je uživao britanski kralj Edvard VIII 1936. godine. i Volis Simpson.”

Uz hrvatske dragulje, evropska ostrva Favinjana (Sicilija), Agistri (Grčka), Pantelerija (Sicilija), Andros (Grčka), Ponca (Italija), Procida (Italija), La Madalena (Sardinija), Meganisi (Grčka) i Kala Napoletana (Italija), prenosi tportal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu