Foto: Shutterstock/kizaru43
Foto: Shutterstock/kizaru43

Milion noćenja u Beogradu od početka godine, u aprilu 40 odsto više stranih turista

Podeli

U aprilu mesecu, prema podacima Sekretarijata za upravu / sektor statistike Grada Beograda, 111.942 turista je posetilo Beograd, od čega su skoro 100.000 strani gosti, što je za 40% više u odnosu na april prošle godine.

Najbrojniji turisti u aprilu bili su Rusi, Turci, zatim gosti iz BiH, Hrvatske i Nemačke, dok najveći porast u broju dolazaka beleže gosti iz Grčke i Kine.

Od ukupno 349.907 gostiju koji su od početka godine posetili naš grad, 291.351 čine gosti iz inostranstva, i njih je za 44% više u odnosu na isti period 2022. godine.

Ukupan broj registrovanih noćenja u našoj prestonici od početka godine dostigao je skoro milion, od čega su 807.773 ostvarili strani gosti (+34%).

"Statistički podaci korespondiraju sa poslovnim i promotivnim aktivnostima naše zemlje na stranim tržištima, a očekujemo još bolje rezultate u letnjoj sezoni. Ovome izuzetno doprinose novi uspostavljeni direktni letovi naše nacionalne avio kompanije Er Srbija koja Beograd i Srbiju čini sve dostupnijom destinacijom turistima iz celog sveta.", rekao je Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu