Foto: Rina
Foto: Rina

Staro srpsko lečilište dobija modernu kliniku: Jedna od poznatijih banja postaje centar turizma

Podeli

Revitalizacijom Ovčar Banje Srbija će dobiti još jednu atraktivnu turističku destinaciju.

Osim sportskog, aktivnog i verskog akcenat će biti stavljen i na razvoj zdravstvenog turizma i u planu je otvaranje poliklinike.

"Reč je oftalmološkoj poliklinici u kojoj će se obavljati najkompleksnije intervencije na oku, a planirano je da u njoj ordiniraju emenentni domaći, ali i inostrani stručnjaci iz ove oblasti medicine", izjavio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

On dodaje da je planirano izmeštanje Pošte u Ovčar Banji, koja će nastaviti da radi na drugoj lokaciji a u toj zgradi biće otvorena poliklinika, takođe najavio je i druge projekte.

"Sa crkvom je dogovoreno da deo vile “Sirotice“ bude pretvoren u Muzej Ovčarsko-kablrskih manastira, a na jesen se očekuje početak izgradnje RH centra, investicija koja je vredna oko pola milijarde dinara", najavio je Todorović.

Do sada su velika finansijska sredstva uložena u revitalizaciju Ovčar Banje i realizovani su neki od kapitalnih projekata. Izgrađen je put do vrha Kablara, uređeno pristanšte, amfiteatar i otvoren Prirodnjčaki muzej

"Očekuje nas početak gradnje vidikovca na Kablaru, uređenje vodovodne i kanalizacione mreže u ovom području, izgradnja saobraćajnice sa druge strane kanala, kao i mosta koji će spajati lučansku i čačansku stranu Ovčar Banje. Grad Čačak izdvojio 25 miliona dinara za izgradnju obalne utvrde sa obe strane i nadamo se da ćemo naredne godine završiti taj posao", zaključio je Todorović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu