Foto: Shutterstock/Cara-Foto
Foto: Shutterstock/Cara-Foto

Nije ni čudo što je ovo ostrvo okarakterisano kao najlepše VIDEO

Podeli

Poznata letnja destinacija idealna i za one koji žele mir i za one koji uživaju u prirodi, ali i čarima noćnog života, budući da Skijatos ima mnogo toga da ponudi.

Tek oko dva sata vožnje deli ostrvo Skijatos i luku Volos, sa kojom je saobraćajno povezano ovo ostrvo iz grupacije Sporada.

Poznata letnja destinacija idealna i za one koji žele mir i za one koji uživaju u prirodi, ali i čarima noćnog života, budući da Skijatos ima mnogo toga da ponudi.

Teritorijalno pripada regiji Magnezija, a u njegovoj blizini je i ostrvo Skopelos, poznato najpre kao mesto na kome su snimane pojedine scene filma „Mama mia“.

Tradicionalna arhitektura

Neretko se Skijatos karakteriše kao izuzetno kosmopolitsko ostrvo ove grupacije. Odlično očuvana tradicionalna arhitektura mu daje posebnu dozu autentičnosti, koja je posebno uočljiva u glavnom i istoimenom gradu ovog grčkog ostrva, ističe „Greeka“.

Šetnja uskim ulicama ovog grada posetiocima nudi posebno iskustvo. Izuzev zamka izgrađenog u periodu srednjeg veka, koji se nalazi u severnom delu Skijatosa, posebno je atraktivna i kuća grčkog pisca Aleksandrosa Papadijamantisa, koja je danas pretvorena u muzej. U centralnom delu ostrva mogu se videti i brojni manastiri.

Impresivne plaže Skijatosa

Bez obzira na to da li neko želi da uživa na lepo uređenoj i organizovanoj plaži ili pak na divljoj, daleko od ljudi, na Skijatosu će pronaći baš plažu po sopstvenom ukusu.

Većina uređenih plaža nalazi se na severnim obalama ostrva, dok su ljubiteljima osame omiljene plaže na južnim obalama ostrva. Budući da ih ima više destina, nema sumnje da će svaki turista pronaći parče obale na kome će zaista uživati.

Jedna od najpoznatijih plaža na Skijatosu je Kukunaries, koja je oko 13 kilometara udaljena od glavnog grada, sa kojim je povezana redovnim autobuskim linijama. Na ovoj organizovanoj plaži, okruženoj šumom borova, posetiocima su na raspolaganju i brojni ugostiteljski objekti i različite sportske aktivnosti.

Plaža Lalaria je druga najpoznatija plaža na ovom ostrvu Sporada. Smeštena na severnoj obali Skijatosa, odličan je izbor za ljubitelje netaknute prirode. Dostupna je morskim putem, a iz glavnog grada ostrva se organizuju izleti do ove plaže. Posetiocima se nudi mogućnost da uživaju u impresivnim liticama koje je okružuju, kao i u lepoti morskih pećina, po kojima je ova plaža poznata.

Na oko sedam kilometara udaljenosti od grada Skijatosa nalazi se dobro organizovana plaža Kanapica, koja se smatra odličnim izborom za porodično uživanje. Prekrivena finim peskom, poznata je po kristalno čistoj vodi i brojnim aktivnostima, koje su na raspolaganju posetiocima.
Plaže Agia Paraskevi, Banana beach i Ahladies, te Vromolimnos i Kolios, još su neke od poznatijih na Skijatosu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu