Foto: Shutterstock/Pawel Kazmierczak
Foto: Shutterstock/Pawel Kazmierczak

Grčki restoran iz pakla: Piće, predjelo i salata 800 evra, turisti zgranuti

Podeli

"Očekivali smo da će biti malo skuplje, ali ne toliko, posebno s obzirom na kvalitet hrane. Račun je bio preko 800 evra."

Restoran u Grčkoj je isplivao u prvi plan jer prodaje male obroke po astronomskim cenama.

Mnogi gosti su se već žalili na restoran "DK Oyster" na ostrvu Mikonos, rekavši da su cene pića i hrane previsoke.

Iako ovaj "ostriga bar” obećava "vrhunski luksuzni doživljaj”, mnogi njihovi gosti ostali su šokirani kada su videli račun.

Jedan par na medenom mesecu požalio se da su jednu ostrigu platili 29 evra, dok je drugi par platio piće, predjelo i salatu 800 evra. Gosti se redovno žale da ih restoran bukvalno "dere", piše Dejli mejl.

Aleks i Lindzi Brin iz Toronta u Kanadi trebalo je da se ludo provedu na medenom mesecu prošlog maja.

Međutim, nisu se obradovali kada im je "DK Oyster" naplatio skoro 400 evra za pivo, koktel i desetak ostriga.

Aleks i Lindzi kažu da im osoblje restorana nije dalo cenovnik pre nego što ih je šokiralo astronomskim iznosom.

Takođe, rekli su da su odvedeni u sporednu prostoriju da plate, umesto da im iznose račun na sto.

Nakon što su se žalili osoblju restorana, pravdali su se time što su im pokazali ekran kompjutera na kojem je sve pisalo na grčkom.

"Otišli ​​smo u bar sa ostrigama da jedemo i pijemo. Odmah su nas pitali da li želimo ostrige i generalno su bili prilično nasilni. Moj muž je naručio pivo, a ja sam tražila cenovnik. Ali umesto da mi da cenovnik, konobar je počeo da nabraja različite vrste alkohola koje imaju poput votke i džina. Ne znam zašto im je bilo tako teško da donesu cenovnik', rekla je Lindzi.

Kada je konačno stigao cenovnik, to je bio običan papir sa ispisanim vrstama alkohola koje prodaju.

Naručila je Aperol Spritz, nakon čega je konobar rekao: 'Znate šta bi baš dobro išlo uz ove ostrige? Rakovi. Da ti donesem malo?'

Na sreću, nisu naručili.

"Moj muž je otišao u toalet i kada se vratio, rekao je da mu se učinilo da je unutra video meni na kojem je pisalo da naplaćuju 29 evra po ostrigi. Rekao sam da nema šanse. Ali ostrige smo već pojeli, pa smo se plašili konačne sume", rekla je Lindzi.

Posle nekog vremena, konobar se vratio sa desertom.

"Počeo je da nam stavlja različite poslastice na sto. Rekli smo da ih nećemo, a on je počeo da nas vređa jer nismo hteli da ih uzmemo. Kada smo bili spremni da krenemo, rekli su mom mužu da ide u sporednu prostoriju da plati, što je veoma neobično. Dobili smo račun od preko 400 evra. Bili smo u šoku, ali smo ipak platili i otišli", rekao je Lindzi.

"To je bilo potpuno ludo. Sada mi je drago što se nismo potukli ili odbili da platimo jer je moglo i gore da se završi po nas. Oni prepoznaju turiste i koriste ih."

Dimitrios Kalamaras, vlasnik restorana DK Oyster, rekao je da su njihove tvrdnje čiste laži.

"Nažalost, svima nama koji radimo u ugostiteljstvu stalno se obraćaju razni 'influenceri' koji, umesto da žive od reklamiranja proizvoda i usluga svojoj publici, vrše pritisak i traže besplatne obroke. Reklamirali smo restoran DK Oister na način na koji smatramo da je prikladan i nećemo se klanjati influenserima koje je privuklo prelepo ostrvo Mikonos“, rekao je Kalamaras.

"Lindzi Brin, koja pokušava da stekne popularnost na društvenim mrežama, širi laži. Ona tvrdi da je "više puta tražila koktel meni” i dodaje da se "činilo da konobar nije hteo da ga da”. Ipak, naredila je. "Influenserka, iskusni turista koja zarađuje za život opisujući svoja iskustva sa putovanja, uradila je ono što većina zdravih odraslih ne bi uradila – naručila je piće i hranu od konobara koji je odbio da joj da meni“, kaže Kalamaras.

"Desetine anonimnih korisnika Trip Advisora opovrgnule su njene tvrdnje i zbog svega smo odlučili da na ulazu restorana postavimo tri ogromne table sa menijem i cenama. Smatramo da je vrednost ponuđenog iskustva velika i nemamo nameru da objašnjavamo zašto naplaćujemo više od supermarketa ili tradicionalnog paba – što takođe može biti lepo, ali je to potpuno drugačiji koncept od našeg.", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu