Foto: Steve Photography/Shutterstock
Foto: Steve Photography/Shutterstock

Kazne će biti velike: Zabranjena marihuana u amsterdamskoj Crvenoj četvrti

Podeli

Danas je na snagu stupila zabrana pušenja marihuane na ulicama amsterdamske Crvene četvrti u sklopu nastojanja prve gradonačelnice toga grada Femke Halseme da "očisti" to gradsko područje.

U kanalima ispreecanoj četvrti poznatoj po bordelima, seks klubovima i kafićima u kojima se prodaje i konzumira marihuana, postavljeni su znakovi upozorenja.
Kazna - 100 evra

Četvrt godišnje privuče milione turista, no događanja u njoj ometaju normalan život lokalnog stanovništva. Osobe uhvaćene u kršenju zabrane rizikuju kaznu u iznosu od 100 evra.

Gradonačelnica Halsema obećala je da će poboljšati uslove rada i življenja za seksualne radnice te planira da smanji kriminal i preteranu upotrebu droga i alkohola u četvrti. U toku su rasprave o tome da se seksualne usluge i marihuana izmeste iz središta grada, no tome se protive stanovnici lokacija koje su predložene kao alternativa.

I dalje je dozvoljeno pušenje na terasama.

U Crvenoj četvrti i u ostalim delovima Amsterdama i dalje će se smeti pušiti na terasama i u kafićima koji prodaju marihuanu i hašiš. Poznato je da holandske vlasti tolerišu ličnu upotrebu manjih količina marihuane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu