Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Smeštaj za "sitniš", pivo u potocima: Crnogorski grad jeftiniji od Rima i Pariza

Podeli

Tražite li odmor po niskim cenama ovog leta, zaboravite na destinacije pretrpane turistima i razmislite o odlasku u glavni grad Crne Gore, sugeriše portal Euronews.com te dodaje kako tamo za svoj novac možete dobiti više nego u gradovima kao što su Pariz ili Rim.

Pročitajte još i:

CNN među najlepšim mestima na svetu izabrao i dva iz našeg komšiluka

Finska šesti put zaredom najsrećnija zemlja, a tek da vidite na kom mestu je Srbija

Moderni kafići, barovi s pogledom na reku i brojna zanimljiva mesta neki su od razloga zbog kojih je Podgorica dobra ideja. Ručak ili večeru možete pojesti za manje od 7 evra, a obrok za dvoje u restoranu srednje klase platićete oko 25 evra, pokazuje svetska baza podataka Numbeo, kao i to da su cene hrane i rentiranja stanova u Podgorici 24,6 posto niže nego u Zagrebu.

Veliko pivo u proseku košta 2 evra, kapućino 1,49 evra, a boca vode oko 1,29 evra. Za sitniš se možete i voziti po gradu javnim prevozom – karta u jednom smeru je 0,90 evra, a mesečna karta stoji 30 evra. Prema Numbeu, Podgorica je 38,8 posto jeftinija od Rima i 47,9 posto jeftinija od Pariza.

Odlučite li da istražite Podgoricu, obavezno posetite Staru Varoš, deo grada na levoj obali reke Ribnice u kojem se možete odmoriti od betona i sumornih zgrada. Lavirinti uličica, stare džamije, Sahat-kula i čardaci su poput Titograda u vremenskoj kapsuli.

Crnogorsko jezero zbog kojeg su neki spremni pešačiti satima da bi ga videli uživo

U Staroj Varoši možete videti i jednu od najstarijih kuća u Podgorici, verovatno sagrađenu za vreme Turaka, ali kud god da krenete, shvatićete zašto je taj deo grada neiscrpna inspiracija umetnika i kreativaca.

Bokeška ulica, u centru kod Crnogorskog narodnog pozorišta, Rimski trg, vidikovci s kojih pucaju pogledi za razglednice, Most Milenijum samo su neka od mesta koja ne treba zaobići, a kad je reč o vinu i hrani, pripremite se da ćete se kući verovatno vratiti nešto teži – i srećniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu