Foto:RINA/Privatna arhiva
Foto:RINA/Privatna arhiva

Ne zna se šta je skuplje, kafa ili smeštaj; Najposećenija planina u Srbiji obara rekorde

Podeli

Željni svežeg planinskog vazduha i gradske vreve u samom centru "zlatne planine", ne mareći za cenu kafe ili doručka, turisti su ponovo preplavili ovu planinu.

Zlatibor i ove godine beleži porast broja gostiju, a tome je najviše doprinela bogata turistička ponuda ove planinske lepotice, koja će prema najavama turističkih radnika godinu završiti sa 400 hiljada posetilaca.

"Najviše pažnje i ove sezone privukla je Gold Gondola koja je bila najatraktivnija turistička destinacija, ali i pored toga zaista smo zabeležili visok nivo posete, pre svega mislim na Stopića pećinu koja će ove godine imati preko 100.000 posetilaca, muzej Staro selo Sirogojno, onda vodopadi u Gostilju, Šarganska osmica i sve ostale destinacije i lokaliteti koji se turistima ovde nude. Beležimo porast broj posetilaca za sedam odsto u odnosu na isti period prošle godine, ovu godinu završićemo sa oko 400.000 posetilaca, videćemo kakva će biti sama zima, ali ostvarićemo preko milion i 400.000 noćenja, trenutno turistima nudimo više od 35.000 ležajeva", rekao je za RINU, direktor TO "Zlatibor" Vladimir Živanović.

Odlični rezultati u letnjoj sezoni dali su Zlatiborcima još više motivacije da se za zimsku sezonu i predstojeće praznike pripreme što bolje i verovatno obore rekord koji su ostvaren u 2019. godini.

"Iako je korona presekla možda i neke nove trendove trudimo se da se vratimo na stari kolosek, mada imamo mali pad u odnosu na rekordnu 2019. godinu, što nije strašno. Turisti su navikli da ih uvek obradujemo nekim novim sadržajima, tako će biti i sada najviše posvećujemo najavi promociji Nove godine. Hotelijeri su izašli sa svojim cenama, može se bukirati smeštaj i uz rezervacije se mogu ostvariti određeni benefiti. Verujemo da će biti dovoljno snega da će ski centar Tornik raditi punim kapacitetom, decije skijalište Obudojevica biće u potpuno novom izdanju, Dino par, Avantura park, El Paso City takođe će biti usmereni zimskom turizmu", rekao je Živanović.

Na Kraljevom trgu kao i do sada svim turistima biće priređen doček Nove godine za pamćenje, uz veliki broj koncerata , kao i za Božić, a zatim i za pravoslavnu Novu godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu