Foto: Printscreen TV Prva
Foto: Printscreen TV Prva

Gde Srbi putuju za Novu godinu? Seničić otkrio: "Najtraženije destinacije su..." VIDEO

Podeli

Srbi već uveliko planiraju gde će provesti "najluđu noć". Kovid protokoli su prošlost, a dok neki jedva čekaju prvi sneg, sankanje i skijanje, mnogi se ipak odlučuju za egzotične destinacije gde leto traje tokom čitave godine.

"Gde ćeš za Novu", pitanje koje se provlači od trenutka kada peškire i kupaće kostime ostavimo za sledeću sezonu. Leto je, čini se tek završeno - sada je vreme da planiramo "najluđu noć".

"Kada govorimo o njihovom interesovanju ono je uvek najveće za autobuske aranžmane, cene se kreću od 70 evra pa naviše. U zavisnosti od destinacije, broja noćenja. Pre svega gradovi u okruženju, Budimpešta, Prag, Beč, Sofija, Solun, u našem bližem okruženju, Sarajevo, Zagreb, Trebinje su destinacije koje se najviše traže", rekao je Aleksandar Seničić.

"Od destinacija najatraktivnije su Rim, Pariz, Barselona, međutim veliki broj naših putnika želi toplije krajeve pa ćemo imati i Provansu, Nicu i Siciliju", kaže Andrej Todorović

Pandemija je umnogome promenila navike putnika, pa se oni danas znatno češće odlučuju da praznike provedu u Srbiji.

"Veliki broj naših putnika želi da rezerviše svoj smeštaj u Srbiji, kako u banjama, tako i na planinama. Sve veći broj turista i bolja hotelska ponuda daje zapravo tu mogućnost da možemo da uživamo u turističkoj ponudi naše zemlje", kaže Todorović.

Ove godine aranžmani su skuplji pre svega zbog poskupljenja goriva, kao i avio prevoza, pa recimo put u Rim košta oko 370 evra. U inostranstvo se putuje i na skijanje.

"Najveće interesovanje vlada za Jahorinu, ali i veliki broj individualnih putnika se raspituje za Austriju, Italiju i Nemačku", zaključuje Seničić.

Detaljnije u video-prilogu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu