Foto: Shutterstock/gorillaimages
Foto: Shutterstock/gorillaimages

Razmišljate gde ove zime? Ovo je najbolje skijalište na svetu i 2022. godine

Podeli

Nedavno je održana godišnja ceremonija dodele "World Ski Awards", manifestacije koja je opisana kao jedina globalna inicijativa koja prepoznaje, nagrađuje i slavi izvrsnost u oblasti skijaškog turizma.

U 2022. godini titula je ponovo otišla "u ruke" Verbiju, alpskom selo u švajcarskom kantonu Vale, koje se uzdiglo na vrh najprestižnijih skijaških destinacija na svetu.

Verbije proglašen najboljim ski centrom na svetu

Posle tri nagrade 2018, 2019, 2021. godine, Verbije je ponovo osvojio titulu "Najbolje skijalište na svetu 2022" i četvrti put za pet godina, priznanje za najbolju švajcarsku skijašku destinaciju. Za prestižna priznanja zaslužni su stanovnici ovog malenog mesta, ali i ljubitelji destinacije. Nagrada naglašava lojalnost i snagu zajednice koju čine fanovi skijališta "Val de Bagnes".

"Želimo da se zahvalimo svim turističkim partnerima naše destinacije koji čine da Verbije živi i blista na međunarodnom nivou i bez kojih nam ova nagrada ne bi bila dodeljena", rekao je Sajmon Viget, direktor turističke organizacije ove oblasti. "Ova pobeda je pobeda cele destinacije, svih turističkih i ekonomskih igrača u Verbijeu, ali i u čitavom regionu. To je takođe pobeda naših dnevnih ambasadora, godišnjih i sekundarnih stanovnika, sezonskih radnika, ali pre svega naših vernih posetilaca."

Verbije, šarmantno selo u srcu Alpa

Smešteno na osunčanoj visoravni na nadmorskoj visini od 1500 metara, u srcu Alpa, između jezera Vana i Saviz, selo Verbie je mali zabačeni kutak, pravi raj za entuzijaste na otvorenom. Sa svojim autentičnim alpskim brvnarama i prijateljskom atmosferom, Verbije, koji je zadržao šarm tipičnog alpskog sela, idealna je destinacija za letnji i zimski odmor.

Skijaško područje 4 Vallées – sadrži gotovo 80 žičara i više od 400 km staza za sve nivoe – odmaralište je mesto susreta skijaša iz čitavog sveta. Domaćin je mnogim sportskih i muzičkih događaja uključujući Polaris Festival za ljubitelje elektro muzike koji se održava krajem novembra, ali i Verbier Xtreme, u martu, koji okuplja najbolje slobodne skijaše sveta na impresivnim padinama planine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu