Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pazite kad rezervišete odmor na Zlatiboru: Možete da ostanete uskraćeni za najveću atrakciju

Podeli

Zlatibor je planina na kojoj turistička sezona traje punih 365 dana u godini. Mnoge atrakcije i lokaliteti privlače na stotine hiljada turista, ali ona najpopularnija, Zlatiborska gondola ide na zasluženi odmor pa svi turisti koji su čekirali datume za predah u nestvarnoj lepoti ove planine tokom oktobra moćiće da uživaju samo sa zemlje.

"Usled radova na upravnoj zgradi Gold gondola će, od ponedeljka pa sve do kraja oktobra, raditi samo vikendom i to od devet do 16.30, polazak sa Zlatibora, a poslednja vožnja sa Tornika biće u 17.30”, navodi se u saopštenju ovog javnog preduzeća.

Vožnja Gold gondolom traje oko 25 minuta i tokom nje prolazi se kroz živopisne predele netaknutih četinarskih šuma i preko prelepog Ribničkog jezera, gde se nalazi i međustanica i svrstava se u jednu od najdužih gondola panoramskog tipa na svetu, duža je i od kineske gondole Tijanmen šun, jer je premavšila njenu trasu za čitavih 1,6 km.

Ona spada u turistički projekat decenije na Zlatiboru, za koji je izdvojeno 13 miliona evra jedan je od kapitalnih investicionih projekata Opštine Čajetina, iz čijeg budžeta su opredeljena sva sredstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu