Erotska soba i iskrivljen pod: Muzej pijanstva u Zagrebu, evropska atrakcija FOTO

Podeli

Piješ. Još više piješ. Mešaš rakiju, možda čašu vina, jedno pivo, opet nešto kratko da presečeš...

Piješ. Još više piješ. Mešaš rakiju, možda čašu vina, jedno pivo, opet nešto kratko da presečeš. Dim cigareta ti se uvlači u pore na licu. Dame oko tebe su sve lepše. Pod postaje neravan. Percepcija ti nije baš najjasnija. U glavi bubnja.. I onda mrak. Budi te glavobolja, možda i mučnina, nešto si izgubio, ili si se možda probudio u tuđoj košulji.

Osnivači zagrebačkog "Hangover muzeja" Rino i Robert, pažljivo su revidirali kako izgleda jedna klasična pijana noć i koristeći se svojim iskustvima, ali i pričama svojih poznanika, napravili su netipičan muzej, posvećen noćnim provodima kojih se sećamo isključivo kroz izmaglicu i tuđa svedočenja.

Tako su ga i koncipirali kao put koji počinje izlaskom iz zagušljivog bara, nastavlja se gradskim ulicama i usputnim šumarcima te dolaskom kući i buđenjem uz mamurluk, a isplanirali su razne nove sadržaje uz koje će ponuda biti još atraktivnija.

18+

Gde su potoci alkohola, tu je i razvrat. Tako da je poseban deo muzeja posvećen erotskim pričama i iskustvima sagovornika koji su preterali sa opijanjem. Svaki segment je autentičan i iza svake anegdote se krije stvarna osoba i njeno iskustvo.

Osnivači muzeja su se potrudili da posetiocima omoguće pravi "hangover".

Dakle, osim pijanog poda (punog rupa i neočekivanih stepenika) i naočara koje dočaravaju vizuru pijanog čoveka, Posetioci mogu da isprobaju i pravi hangover, odnosno ležanje preko užeta, što bi bio bukvalni prevod ovog izraza.

Posetioce očekuje i anketa o količini alkohola koju piju nedeljno kao i upoznavanje sa rizicima i bolestima koje neumerena upotreba alkohola može da donese.

Takođe posetioci mogu da prilože predmete vezane za svoje pijano iskustvo i tako osim pasivnih posmatrača, postanu i deo ovog zanimljivog muzeja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu