Foto: Dreamer Company/Shutterstock
Foto: Dreamer Company/Shutterstock

Sledeće godine u Grčku ranije nego ikada: Raj za goste iz Nemačke

Podeli

Grčki ministar turizma Vasilis Kikilias je izjavio da želi da promeni dosadašnju praksu i produži turističku sezonu u svojoj zemlji. Ukoliko Grčka donese ovakvu odluku, ona će postati konkurentna ostalim destinacijama Evrope koje su aktuelne i u hladnijem periodu godine.

U intervjuu za nemački specijalizovani portal fvw.de grčki ministar turizma Vasilis Kikilias je izjavio da postoji veliko interesovanje turista da sezona 2023. počne početkom marta i završi se krajem novembra. Posebno je veliko interesovanje nemačkih turista za tom zemljom, i upravo zbog toga Grčka narednu sezonu počinje već u martu. Svi turisti sa nemačkog tržišta, koje je izuzetno veliko i važno, su tradicionalno do sada birali Majorku za svoje odmor.

Ministar Kikilias kaže da takvom odlukom Grčka postaje konkurentna destinacija Španiji, navodeći da je u zimskom periodu odmor na recimo Kritu mnogi sadržajniji. Na taj način on želi da motiviše hotelijere, vlasnike ugostiteljskih objekata i druge turističke radnike u Grčkoj. On je poslao poziv da se zajedničkim snagama izgradi infrastruktura za zimske turiste koja je jednako kvalitetna kao što je u Španiji.

Grčka je 2022. godinu zabeležila kao rekordnu, čak i bez gostiju iz Kine, Rusije i Ukrajine. Čini se da nikakva kriza ni poskupljenja u svetu nisu ugrozili turiste da iskoriste svoje letnje odmore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, budite u toku sa novostima i zanimljivostima iz turizma i ugostiteljstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu