Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Posle pice na Hvaru, pojavila se skuplja – košta 12.000 dolara, kuvar tvrdi: "Ekskluzivna"

Podeli

Iako svi pica majstori širom sveta eksperimentišu s različitim dodacima i ukusima, jedan od njih stvorio je ekskluzivnu i egzotičnu picu koja je postala najskuplja na svetu do sada.

Pica se zove "Louis XIII", a za nju ćete izdvojiti više od 12.000 dolara i pravi se u Italiji. S razlogom nosi titulu "najskuplje pice na svetu". Njen recept je osmislio Renato Viola koji se smatra jednim od najpoznatijih svetskih pica šefova, a "Louis XIII" sadrži neke od najređih i egzotičnih sastojaka koje možete zamisliti!

Priprema je ceo tim

Veličina pice je 20 centimetara. Ceo tim priprema je na licu mesta, a uključuje pica šefa (Renato Viola), someliera (specijalista za vina) i još jednog kuvara koji je pripremio sastojke pre sastavljanja pice.

Osim pribora za jelo iz ograničene serije, uz picu ide i konjak koji se najbolje slaže s egzotičnim dodacima i ukusima. Šef Viola kaže da je većina sastojaka iz Francuske i Italije.

Mozzarella di bufala, sir napravljen od mleka domaćih italijanskih bivola, daje ovoj pici prepoznatljivu vlažnu i sirastu teksturu. Najskuplji sastojci pice su jastozi pripremljeni i pečeni u konjaku. Osim toga u nju idu: tri vrste egzotičnog kavijara, mediteranske vrste račića i ružičasta so ručno ubrana iz reke Murej. Pica se prodaje u Agropoliju u Salernu. Zbog posebnih sastojaka i pripreme, koja uključuje pripremu i odmaranje testa 72 sata unapred, potrebna je prethodna najava.

Podsetimo, ranije smo pisali o jednoj pekarici na Hvaru koja je nadmašila baš sve cene ove sezone sa džambo-picama koje prodaju po 400 kuna (skoro 7.000 dinara).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu