Foto: Shutterstock/xbrchx
Foto: Shutterstock/xbrchx

Neprijatno iznenađenje u Hrvatskoj: "Pada"

Podeli

Iako turizam u Hrvatskoj beleži dobru sezonu, ipak se neće približiti rekordnoj 2019. godini, kada su broj noćenja i dolazaka turista u pitanju.

Boris Žgomba, predsednik Udruženja hrvatskih putničkih agencija, za hrvatske medije je prokomentarisao ovogodišnju turističku sezonu.

"Kada govorimo o brojkama u obliku broja noćenja i dolazaka, nećemo dostići rekordnu 2019. godinu, ali to i nije cilj, te ne moramo da time opterećujemo. Međutim, sigurno je da će promet biti iznad 2019. godine, ali je uvek pitanje šta će na kraju bilans pokazati", rekao je Žgomba.

Međutim, ovom prilikom se osvrnuo na jedno neprijatno iznenađenje koje se dogodilo ove turističke sezone, a to je pad dolazaka italijanskih gostiju.

"Njihov udeo među gostima u Hrvatskoj pada", kaže Žgomba i dodaje da je pozitivna stvar što je Dubrovnik "konačno počeo da upravlja svojim turizmom".

"Danas imamo velik priliv turista na aerodromima. Dubrovnik je sjajan primer toga da moramo da počnemo da upravljamo svojim destinacijama. Vjeme stihijskog turizma je iza nas. Pandemija nas je ipak naučila neke stvari”, rekao je Žgomba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 4014 idi na stranu