Foto: Shutterstock/saiko3p
Foto: Shutterstock/saiko3p

Prepreke pred let, stiglo upozorenje sa Aerodroma Nikola Tesla

Podeli

Aerodrom Nikola Tesla sa koga se trenutno leti na 100 destinacija, istovremeno je u krupnoj modernizaciji te je zbog toga za odlazak iz Beograda potrebno do pola sata duže nego ranije, rekao je danas za Tanjug šef smene Aerodroma Marko Baroš.

"Razlika je možda u trideset minuta. Ako je putnicima pri odlasku preporučeno da dođu na dva sata pred let, možda bi trebalo da dođu dva do 2,5 sata pred let, kako bi sve formalnosti bile ispunjenje", rekao je on.

Dodao je da je to vreme koje je potrebno zbog rekonstrukcije prilaznih puteva i parkinga, i terminala.

Baroš savetuje parkiranje na novom Parking Tesla koji se nalazi ka Surčinu i ima 880 mesta.

"Sa tog parkinga za sedam minuta autobuskim prevozom putnici mogu potpuno besplatno stići do aerodromskog terminala", rekao je on.

Dodao je da taj parking ima svu savremenu tehničku podršku i putnicima nudi tri sata besplatnog parkiranja.

Za srednje zadržavanje na aerodromu, on je preporučio parking P-7 koji je preko puta robno-carinskog skladišta, a za kraća zadržavanja garažu i novoizgrađeni parking P-3.

"Njegov kapacitet je 230 parking mesta, i zgodan je za građane da sačekaju nekog ko dolazi na aerodrom", rekao je on.

Baroš kaže da Aerodrom očekuje veoma prometnu letnju sezonu, te da je angažovano skoro 300 novozaposlenih kako bi pružili podršku letovima i putnicima.

"Radimo na najkvalitetniji mogući način da tako pružimo najkvalitetnije moguće usluge putnicima", rekao je on.

Naveo je da su trenutno obnovljene skoro sve linije koje su bile aktivne pre kovida.

"Sa aerodroma se leti na 100 destinacija, tu je 16 novih među kojima su Salcburg i Bari, a posebno su atraktivne letnje destinacije Rodos, Palma de Majorka i Valensija", rekao je on.

Istovremeno, na Aerodromu Nikola Tesla u toku je krupna modernizacija aerodromske infrastrukture, a Baroš ističe da su zaposleni tu da pruže savete i preporuke putnicima.

Putnike savetuje da sami provere putne dokumente, a kod avioprevozioca informacije o letu, da ispoštuju vreme preporučeno za dolazak na aerodrom, i provere uslova putovanja.

Podseća da se usluga pcr i antigen testova pruža i na Aerodromu na Terminalu 1.

On ističe da je modernizacija Aerodroma omogućila uvođenje savremene centralizovane bezbednosne kontrole, posle registracije a pre pasoške kontrole, koja pruža dodatni konfor putnicima.

Putnike podseća da tečnosti i aerosole moraju izdvojiti u providnu vrećicu, dok elektronske uređaje mogu ostaviti u ručnom prtljagu.

"Kroz modernizaciju i rekonstrukciju već su uvedeni novi procesi po svetskim standardima kao što je razdvajanje tokova odlazećih i dolazećih putnika.Novoizgrađeni deo terminala omogućio je da imamo otvorene čekaonice i pokretne trake za kretanje putnika, a to značajno utiče na komfor putnika i efikasnost aerodroma", kaže Baroš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu