Foto:EPA/Darek Delmanowicz
Foto:EPA/Darek Delmanowicz

Koliko ste spremni da platite letovanje? ANKETA

Podeli

Svi pričaju o rastu cena, inflaciji, ratnom stanju u Ukrajini i teškoj ekonomskoj situaciji, a vama se ide na more i mislite da bi bilo dobro da iskoristite ovo vreme da se makar opustite na 10 dana.

Kolika je cena užitka na moru ove godine? Reklo bi se da je inflacija dosta uticala na rast cena prosečne potrošačke korpe, ali, bilo kako bilo, jedno uvek vuče drugo, pa su cene goriva i aranžmana za putovanje takođe skočile.

Podsećamo, direktor JUTA, Aleksandar Seničić, je pre početka sezone obavestio građane da će se cene aranžmana povećati jer je došlo do poskupljenja goriva i to maksimalno za 20 odsto od ukupne cene.

Uz već istaknute cene aranžmana, putnici će imati određene doplate. Doplate za Grčku su u proseku 30 evra po osobi, za Tursku, Španiju, Italiju je doplata oko 40 evra, a za Egipat kreće od 50 evra. Što se tiče nacionalnog prevoznika, postignut je dogovor da će bar mesec dana pre leta biti poznato koliko će se prevoz doplaćivati.

Smeštaj nije poskupeo drastično. Cene u apratmanima su veće u proseku za 5%, dok je boravak u hotelima poskupeo za 10 ili 20%. Osim toga, treba očekivati i skuplje cene i u vanpansionskoj potrošnji zbog globalne inflacije.

Dakle, uzmi ili ostavi, ali, glavno pitanje je koliko ste Vi spremni da odvojite za 10 dana "mozga na off"?

Cene rastu, a paradajz turizam cveta, fotografija postala hit na internetu: "Prešao si igricu"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu