Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Turisti šokirani instrukcijama sa hrvatskog sajta: "Nosite maske"

Podeli

Službena vladina stranica o koronavirusu, koronavirus.hr, na engleskom jeziku turistima poručuje da su od 13. jula maske obavezne u zdravstvenim ustanovama, javnom prevozu, u prodavnicama, za zaposlene u ugostiteljstvu koji se bave pripremom i serviranjem hrane i pića. Na stranici se takođe poručuje da od 10. jula svi organizatori okupljanja s više od 100 učesnika moraju da ispunjavaju posebne mere.

Ako vam se čini da ste se vratili godinu unazad, to je zato što jeste.

Naime, vladina "službena stranica za pravodobne i tačne informacije o koronavirusu" svakoga dana u izveštajima o korona-brojkama na engleskom jeziku objavljuje prastare informacije o merama, stare doslovno godinu dana.

"Pravovremene i tačne informacije" po kojima turisti moraju da nose maske u marketu

Tako će turist koji pokušavaju da se informišu na "službenoj stranici vlade za pravovremene i tačne informacije" dobiće informaciju da mora da nosi masku na primer u marketu, što u Hrvatskoj nije obavezno već pola godine.

Na kraju dnevnog izveštaja posetiocima koji govore engleski, stranica koronavirus.hr nudi da pogledaju najnoviju konferenciju za medije Stožera civilne zaštite. Kad kažemo najnoviju, mislimo na onu od 30. jula prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3914 idi na stranu