Foto: Shutterstok/Jasa Jovicevic
Foto: Shutterstok/Jasa Jovicevic

Najnoviji rezultati: Da li je more Crne Gore bezbedno za kupanje?

Podeli

Kakav kvalitet vode očekuje turiste u Crnoj Gori? Institut za biologiju mora je sproveo analizu kvaliteta vode na 110 lokacija u Crnoj Gori, a u nastavku vam predstavljamo rezultate.

Prema analizi kvaliteta vode u Crnoj Gori koja je sprovedena u periodu od 21. do 23. juna ove godine, morska voda na crnogorskim kupalištima je uglavnom odličnog kvaliteta, odnosno sanitarno ispravna i bezbedna za kupanje i rekreaciju, piše na sajtu JP Morsko dobro.

Naime, na 83,6 odsto lokacija morska voda bila je odličnog kvaliteta, na 10 odsto dobrog, dok je na 6,4 odsto lokacija voda bila zadovoljavajućeg kvaliteta.

Klasifikacija crnogorskih kupališta se odvijala po principu odličnih, dobrih, zadovoljavajućih i loših.

Od ukupno 18 lokacija u Ulcinju, morska voda na 15 lokacija je bila odličnog kvaliteta dok je na tri zadovoljavajućeg.

Analize su pokazale da je morska voda bila odličnog kvaliteta na svih 15 lokacija u opštini Bar.

U opštini Budva, od 32 lokacije, na 29 njih je voda odličnog kvaliteta, na jednoj lokaciji dobrog, a na dve zadovoljavajućeg kvaliteta.

U Bokokotorskom zalivu, u opštini Tivat, od ukupno 9 lokacija voda je bila odličnog kvaliteta na njih 7 dok je na 2 lokacije ona bila dobrog kvaliteta.

Dalje, od 15 lokacija u Kotoru, na 11 lokacija je voda bila odličnog, na 3 lokacije dobrog i na jednoj zadovoljavajućeg kvaliteta.

U Herceg Novom uzorkovana je voda na ukupno 21 lokaciji, od čega je na njih 15 ona bila odličnog, na 5 dobrog, a na jednoj zadovoljavajućeg kvaliteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3914 idi na stranu