Foto: Shutterstock/Georgios Tsichlis
Foto: Shutterstock/Georgios Tsichlis

Grčki grad među najbezbednijim porodičnim destinacijama na svetu

Podeli

Grčki grad Heraklion sa Krita nalazi se među svetskim najbezbednijim porodičnim destinacijama za odmor, rezultati su izveštaja američke onlajn platforme za putovanja "The Family Vacation Guide".

Kako bi odredili najsigurnije destinacije na svetu za posetu sa decom, Vodič za porodične odmor je analizirao niz kriterijuma kao što su opšta bezbednost, porodični smeštaj, restorani prilagođeni deci i porodične aktivnosti dostupne u nizu popularnih destinacija.

Na prvom mestu se nalazi Cirih (Švajcarska) sa ocenom 7,81, dok je Heraklioni s ocenom 7,45 od 10 zauzeo drugo mesto na listi.

Heraklion je četvrti na listi po indeksu kriminala dok sa godišnjom temperaturom od 19 stepeni Celzijusovih se smatra idealnom destinacijom za porodice koja pruža obilje mogućnost za užvianje u odmoru.

U prvih deset se nalaze još Kopenhagen, Beč, Lisabon, Madrid, Bisel, Dubai, RIm, Vankue ri Frankfrut

Heraklion se nalazi i među top tri destinacije za odmor sa najboljim akitvnostima za porodicu, zajedno sa Patajom (Tajland) i Orlandom (Florida, SAD).

Kako bi video koje su najbolje destinacije po ovom kriterijumu, "Family vacation guide" je sumirao procenat znamenitosti prilagođenih deci, aktivnosti u prirodi i zabavnih aktivnosti i izračunao prosek za svaki od gradova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu