Foto: Shutterstock/Sanoop.cp
Foto: Shutterstock/Sanoop.cp

Najpopularnija svetska destinacija za 2022. godinu; Trip advajzor: "Moderan grad koji ima sve"

Podeli

Trip advajzor je predstavio listu od 10 najpopularnijih destinacija na svetu za ovu godinu, a na prvom mestu se nalazi grad koji poslednjih godina privlači sve više pažnje među turistima

Platforma za putovanja je upravo objavila Travelers' Choice Awards for 2022: Najbolje destinacije.

Na prvom mestu se nalazi Dubai, a kako kažu iz Trip advajzora, ribarsko selo iz 20. veka, koje je procvetalo u 21. veku i preraslo u globalno žarište za vrhunska putovanja danas je najpopularnija svetska destinacija za ovu godinu.

Dubai nije jedina azijska destinacija, a može se primetiti da na listi dominiraju evropski gradovi, kao i tropska i pustinjska mesta.

Zašto baš Dubai?

"Uvek popularno mesto, Dubai se polako uzdiže na listi Trip advajzora poslednjih godina i sada u 2022. godini uzima krunu najpopularnije destinacije na svetu", rekao je Džastin Rid iz Trip advajzora.

"Dubai je moderan grad koji ima sve: predivne plaže, restorane svetske klase i prelepe hotele. Pošto se nagrade Travellers' Choice Avards zasnivaju na recenzijama mesta za odlazak, boravak i stvarima koje treba uraditi na destinacijama, pa se tako rangiraju kao "najbolje na svetu" znači da je destinacija dobila odlične recenzije putnika u svim turističkim sektorima", rekao je Rid.

"Uprkos efektima pandemije, Dubai i dalje privlači posetioce iz svih delova planete i ističe se kao omiljeno mesto putnika koji žele malo uzbuđenja", rekao je on.

Kako izgleda lista?

1. Dubai (UAE)

2. London (Velika Britanija)

3. Kankun (Meksiko)

4. Bali (Indonezija)

5. Krit (Grčka)

6. Rim (Italija)

7. Kabo San Lukas (Meksiko)

8. Istanbul (Turska)

9. Pariz (Francuska)

10. Hurgada (Egipat)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3560 idi na stranu