Foto: Shutterstock/Creative Lab
Foto: Shutterstock/Creative Lab

Francuska pooštrila pravila - važe i za turiste

Podeli

Francuske vlasti saopštile su da građani zemlje, kao i stranci, sada podležu pooštrenim pravilima o koronavirusu.

Od 15. januara su pooštrena pravila za ulazak u restorane, muzeje, pozorišta, sportske aktivnosti i smeštajen jedinisi, prenosi ShengenVIsaInfo.com .

Pooštrena pravila prate najavu o validnosti potvrda o vakcinaciji. Francuske vlasti su otkrile da će svi stariji od 18 godina morati da dobiju buster dozu kako bi njihova potvrda o vakcinaciji ostala važeća. Uslov za primanje doze će se odnositi na sve osobe koje su vakcinaciju izvršile pre više od sedam meseci.

U skladu s novim pravilima, svi koji su primili poslednju dozu vakcine pre više od sedam meseci, a još uvek nisu primili buster dozu, smatraće se nevakcinisanima.

Devet mesta u Francuskoj u kojima ćete uživati kao u Parizu FOTO

Imajući u vidu da je pristup većini mesta i aktivnosti dozvoljen samo onima koji su u potpunosti vakcinisani protiv bolesti koronavirusa, onima koji ne prime svoju dodatnu dozu vakcine biće zabranjen ulazak u većinu objekata.

Uslovi ulaska u Francusku

"Za ulazak na teritoriju Francuske, kovid sertifikat je obavezan za sve starije od 12 godina i dva meseca“, navodi se u saopštenju francuske vlade.

Top 20 svetskih gradova koji su najlepši noću - čak 17 se nalazi u Evropi FOTO

Pored uslova za vakcinaciju, putnici stariji od 12 godina takođe moraju da pokažu negativan PCR ili brzi antigenski test, ne stariji od 48 odnosno 24 sata.

Bez obzira na to, objašnjeno je da se uslov testiranja pre ulaska ne primenjuje na putnike koji stignu u Francusku iz zemlje članice Evropske unije ili zemlje šengenskog prostora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3560 idi na stranu