Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Putnici protiv pandemije: Šta je "trip stacking" i koliko je rizičan?

Podeli

Pandemija je uticala na svakodnevni život, a posebno na oblast putovanja. Čak i ako ste platili avionsku kartu za neku rajsku destinaciju, rezervisali hotel i sve željene aktivnosti, ne znači da ćete tamo i provesti svoj godišnji odmor.

Epidemiološka situacija se u pojedinim zemljama menja iz nedelje u nedelju, granice se otvaraju i zatvaraju, pa ne čudi što je potrebno stalno pratiti vesti i prilagođavati se novonastalim uslovima.

Baš zato u zapadnom svetu je sve popularniji "trip stacking", odnosno gomilanje višestrukih rezervacija za putovanja.

Strategija podrazumeva rezervaciju dvaju ili više putovanja u isto vreme kako biste bili sigurni da ćete stvarno negde otputovati u željenoj nedelji.

"Ako uzmemo u obzir fleksibilnost, nikada nije bilo bolje vreme za rezervaciju odmora", rekao je za "Travel + Leisure" direktor jedne ženevske turističke agencije, koji i sam korist ovu strategiju u privatne svrhe.

On će u februaru ove godine na skijanje u Austriju, Italiju ili Francusku, u zavisnosti od situacije.

I dok su se neke turističke agencije prilagodile situaciji pa nude mogućnost otkazivanja rezervacije uz vraćanje uplaćenog novca bez ikakvih ili bez većih provizija, kod drugih je potrebno čitati sitna slova u ugovorima i pripaziti da višestrukim rezervisanjem ne zapadnete u finansijske probleme.

Ukoliko sami organizujete putovanje, dobro proverite uslove rezervacije avionskih karata u pojedinoj kompaniji, hotelski smeštaj i slično. Osim toga, savetuje se da pratite objave kriznih štabova u određenim zemljama koje se odnose na epidemiološke mere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu