Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Šangaj ograničio turističke aktivnosti zbog kovida

Podeli

U Šangaju su 25. novembra otkrivena tri lokalna slučaja kovida 19 sa potvrđenim simptomima, pokazali su zvanični podaci kineske Nacionalne zdravstvene komisije (NHC), a prenosi agencija Rojters.

Poslednja lokalna simptomatska infekcija u Šangaju prijavljena je u avgustu. Šangaj je turističkim agencijama zabranio organizovanje turističkih tura koje podrazumevaju putovanja između tog grada i drugih regiona na nivou provincije.

To finansijsko središte sa 24,9 miliona stanovnika zatvorilo je nekoliko stambenih objekata za koje se smatra da su izloženi većem riziku od infekcije, a dve lokalne bolnice zaustavile su neke direktne usluge kako bi se pridržavale pravila o kontroli kovida-a.

Grad Sjudžou u istočnoj provinciji DJensu, na oko devet sati vožnje od Šangaja, prijavio je jednog asimptomatskog prenosioca za 25. novembar koji je bio blizak sa jednim inficiranim kontaktom iz Šangaja.

Kina posebno broji asimptomatske slučajeve.

Grad od 9,1 miliona stanovnika obustavio je sve tri linije metroa, prekinuo je neke autobuske linije širom grada, kao i autobuske linije na velike udaljenosti i zatvorio nekoliko ulaza na autoputevima.

Stanovnicima je savetovano da ne napuštaju grad, a oni koji moraju da putuju u obavezi su da pokažu dokaz o negativnom rezultatu testa u roku od 48 sati pre polaska.

Grad Hangdžou u istočnoj provinciji Džeđang je takođe otkrio dve lokalne asimptomatske infekcije za 25. novembar, pokazali su podaci NHC-a.

Do 25. novembra, kontinentalna Kina je prijavila 98.583 potvrđena slučaja sa simptomima, uključujući lokalne i one koji su stigli iz inostranstva. Ukupan broj smrtnih slučajeva ostao je nepromenjenih 4.636.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 5363 idi na stranu